MHP ADAY ÇIKARMIYOR

MHP, Büyükşehir dahil 12 ilçede aday göstermeyerek, AK Parti'nin adayını destekleyecek. AK Parti ise 4 ilçede aday çıkarmayarak MHP'nin adayına destek verecek.

MHP ADAY ÇIKARMIYOR

PARTİ ile MHP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başlattıkları Cumhur ittifakını yerel seçimlerde de sürdürme kararı almıştı. Türkiye genelinde birçok ilde karşılıklı olarak jestler yaparak birbirlerinin adaylarını destekleme kararı alan her iki partinin Kayseri’deki yol haritası belli oldu. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcıları tarafından yürütülen görüşmeler büyük ölçüde tamamlandı. İttifak yapılacak iller arasında yer alan Kayseri’de de hangi seçim bölgelerinde hangi partinin adayının destekleneceği kesinlik kazandı.
 
Buna göre MHP, Kayseri Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday göstermeyerek Memduh Büyükkılıç’ı destekleyecek. Aynı şekilde Kocasinan, Melikgazi ve Talas’ın yer aldığı 12 ilçede daha AK Parti’nin adayını destekleyecek olan MHP, bu bölgelerdeki adaylarını geri çekecek. Her iki partinin belediye meclis üyelikleri için ise kendi adaylarını göstermesi kararlaştırıldı. AK Parti ise Sarıoğlan, Pınarbaşı, Özvatan ve Sarız’da belediye başkan adayı çıkarmayacak ve MHP’nin adaylarını destekleyecek. Her iki partinin üst düzey yetkililerinin bu kararı yakında kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Ardından parti teşkilatlarına talimat verilerek, ittifak adayının seçilmesi için her türlü desteğin verilmesi istenecek. MHP, bu dört ilçede hangi isimleri aday göstereceği konusunda çalışma yaparken, AK Parti’nin adayları büyük ölçüde belirlenmiş durumda. Sadece kamuoyuna açıklanması beklenen aday isimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandı.Daha önce Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı aday gösteren AK Parti, Melikgazi’ye de Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nu aday yapıyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar bu dönem de devam edecek ve ittifak adayı olarak seçmenin karşısına çıkacak. Talas Belediye Başkan adayı olarak Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri Mustafa Yalçın’ı aday yapacak olan AK Parti, İncesu’da 4. kez Zekeriya Karayol ile seçmenin karşısına çıkacak. Yahyalı’da Esat Öztürk ile devam kararı alındı. AK Parti’de Develi, Bünyan, Tomarza, Felahiye, Akkışla, Hacılar, Yeşilhisar ilçelerinde yeni yüzlerle halkın karşısına çıkılacak. HABER MERKEZİ