Mağdurlar için bin yıldır süren 28 Şubat zulmü son bulsun

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Taş, 28 Şubat 'a ilişkin yaptığı açıklamada: 'Bir teşebbüsün ötesine geçerek fiilen gerçekleşmiş ve milyonlarca insanı etkilemiş bir darbe olan 28 Şubat darbesinin üzerinden 22 yıl geçmesine ve darbenin aktörü olan bazı askerler müebbet hapis cezası almış olmasına rağmen biz halen, '28 Şubat Zulmü Son Bulsun!' diyoruz' dedi.

Mağdurlar için bin yıldır süren 28 Şubat zulmü son bulsun

28 Şubat'a ilişkin sürdürülen açıklamada ise şunlara yer veridli: "2018 yılının başından 28 Şubat 2018’e kadar her hafta üst üste sonrasında ise her ayın 28’inde Ağrı’dan İstanbul’a şubelerimiz, destekçi sivil toplum örgütleri, üye ve gönüllülerimizle meydanlarda, cezaevi önlerinde ve dernek salonlarımızda ‘28 Şubat Zulmü Son Bulsun!’ dedik…
 
28 Şubat’ın 22. yılını geride bırakırken yeniden yargılama kararlarıyla gündeme gelen bir takım umut verici istisna dışında bu konuda köklü bir adım atılmadığını gözlemledik.
 
Bugün seri halde gerçekleştirdiğimiz açıklama, toplantı ve eylemlerin yirmincisini icra ederken, 22 yıldır ertelenen bu sorunun hükümetler, siyasi iktidarlar, güç odakları ve yargı mensupları değişmesine rağmen halen devam ettiğini duyurmak istiyoruz. Bu sorun 20 - 25 yılı aşkın süredir cezaevlerinde tutulan darbe mağduru Müslüman siyasi mahpuslar ve bunların aileleri yönünden etkisini en ağır şekilde devam ettirmektedir.
 
28 Şubat’ın hemen her çevrede darbe olarak adlandırıldığı; bir kısım 28 Şubatçının müebbet hapis cezası aldığı; brifingli ya da paralel yargının elemanları olup kritik mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu; örgütçülerin başka kişileri örgütçü diyerek soruşturduğunun ve cezalandırdığının ortaya çıktığı bu günlerde dönem yargılamalarına meşru yargılama muamelesi yapmak açık bir zulümdür.
 
Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorun matematik hesabıyla 20-25 yıllık bir sorun olarak değerlendirilebilir. Ancak mimarları tarafından 1000 yıl süreceği söylenen darbenin etkisi mahpuslar ve aileleri açısından, her geçen günün ağırlığı hesaba katıldığında, 1000 yıldır sürüyormuşçasına devam etmektedir.
 
Unutulmasın ki mazlumların ahı bütün siyasi hesapları ve matematik hesaplarını alt üst edecek bir güce sahiptir. Artık hiçbir hesap yapılmaksızın brifingli yargı kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi ve 28 Şubat’ın tahkim ettiği zemine basarak büyüyen paralel yargının kararlarıyla hapsedilen hemen her çevreden mazlumun tahliyesi zorunludur. Yine brifingli ve paralel yargı zemininde oluşan önyargılarla oluşturulan içtihat ve alışkanlıklarla halen devam eden yargı zulümlerinin son bulması hayati öneme sahiptir.
 
MAZLUMDER olarak,
 
* Binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını ve bu sürecin bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak bunlardan hesap sorulmasını;
 
* 28 Şubat Siyasi Yargı Kararlarının İptal Edilmesini,
 
* 28 Şubat Mahpuslarının Derhal Serbest Bırakılmasını,
 
talep ediyoruz." BÜLTEN