KAYSERİSPOR KRİZDE

Ankaragücü maçı sonrası içerde sorunlarımız var diyen Ertuğrul Sağlam'ın ima edip açıklamadığı sorunlara Kayseri Anadolu Haber Gazetesi ulaştı.

KAYSERİSPOR KRİZDE

MAAŞLAR ÖDENMİYOR
 
Takımdaki en büyük sorun şuanda para. Sezon başından bu yana oyunculara maaş ödemesi yapılmıyor. Peşinatını alan aldı başkada ödeme yapılmadı. Sadece maç kazanıldığında yapılan prim ödemesi var. Bunun dışında yerli ve yabancı hiçbir oyuncuya para ödemesi yapılmadı. Bu sorun saha içine de fazlasıyla yansımaya başladı. Antrenmanlarda bile ana öncelik artık para olmuş durumda.
 
HOCAYLA ARALARI AÇIK
 
Ertuğrul Sağlam'ın takmımın başına geçmesine ilk günden itibaren bazen oyuncular soğuk baktı. Bu soğukluk hergeçen gün ilerledi. Sağlam'ın para konusunda sürekli telkinlerde bulunması, kulübü savunanan olumlu yaklaşımlarda bulunması oyuncularla arasında bardağı taşıran son damla oldu. Birçok oyuncuyla-hoca arasında şuanda soğuk rüzgarlar esiyor.
 
TRANSFER TAHTASI KAPALI
 
Kayserispor'un sorunu para. Yaklaşan ara transfer dönemi öncesi transfer tahtası şuanda kapalı. Erol Bedir ve ekibi göreve geldiğinde her dönem kısa süreliğine açılan tahta daha sonra kapanıyor. Alışkanlık haline gelen bu durum yine sorun. Sezon başında da son anda açılan tahta yine borçlar nedeniyle kapanmış durumda.
 
ACİLEN 25 MİLYON TL LAZIM
 
Kayserispor'un geçici olarak nefes alabilmesi için yaklaşık 25 milyon TL'ye acil ihtiyaç var. Hem biriken ödemelerin yapılması hem de transfer tahtasının açılması için bu paranın bulunması şart. Ocak'ta açılacak ara transfer dönemine kadar acil ihtiyaç duyulan rakam giderek artacak.
 
TRANFSERDEKİ HATALAR
 
Borç batağında olan kulübün durumunun daha da kötüye gitmesi sebebi yanlış tranfser politikası. Kadroda birbirine benzer yapıda, benzer kariyerde birçok isim var ama hiçbirinden fayda sağlanamıyor. Deniz Türüç'ün ücreti 400 bin eurodan 1 milyon euroya çıkartılıp sözleşme uzatılırken benzer yol Mendes için uygulanmadı ve Badji'nin bonservisinin alınması için fedakarlık yapılmadı. Deniz ve Bilal varken benzer özellikte kiralık alınan Chery'e yıllık 700 bin euro ödeme yapılıyor. Takımda direk oynayıp ayrılan Badji ve Mendes'in boşluğu doldurulamadı ama çok sayıda oyuncu alındı. Kulübün paraları yine boşa gitti. Takım birbirini tamamlayacak oyunucaldan kurulmadı tam tersine benzer özellikte aynı isimlerle dolduruldu. 
 
Badji'nin yerine Hasan Hüseyin Acar, Mensah ve Rotman alındı katkıları ortada. Mendes'in yerine Bilal ve Chery alındı katkıları ortada. 
 
KADRO SEÇİMİ
 
Teknik heyet adeta klasikleşmiş onbirle sahaya çıkıyor. Büyük uğraşlar sonucunda alınan Artem Kravets adeta futbola küstürüldü. Gyan kupada bir gol iki asistle oynarken Başkent'te son 4 dakika görev yapıyor. İyi de olsa kötü de olsa ilk tercih Umut Bulut. Kupa maçına damga vuran Mert süre alamıyor ama haftalardır gollerin yenilmesine neden olan Atila Turan ve futbolu unutan Tiago Lopes sürekli onbirde. İçerde rekabet ortamı oluşmadı ve hak eden oynar mantalitesi yerleşmedi. 
 
İÇERDE GRUPLAŞMA VAR
 
Takım içerisinde geçtiğimiz sezon da baş gösteren gruplaşmalar yine devam ediyor. Gurbetçiler, yerliler, Afrika kökenli oyuncular ve Doğu Avrupalı gruplaşmaları var. İçerdeki sıkıntılarda artarak devam edince bu gruplaşmalar daha da arttı. Artık kimsenin umurunda takım yok. Herkes kendini, kendine yakın arkadaşını düşünüyor. Yönetim ve teknik heyet de sorunlardan dolayı müdahale yapamıyor. 
 
BANKA KREDİLERİ
 
Erol Bedir, göreve geldiğinden bu yana bankalardan çarkı döndürmek için kredi çekiyor. Havuzdan gelecek paraya güvenerek bu yola giren Erol Bedir, üst üste gelen kötü sonuçlardan dolayı havuzdan para alamayınca da bankalar kulübü sıkıştırmaya başladı. Şahıslara olan borçlardan sonra Erol Bedir ve ekibi döneminde baş gösteren banka borçları da kulübü hergeçen gün bataklığa sürüklemeye başladı.
 
SAKATLIKLAR SORUNLARI YÜKSELTTİ
 
Sezon başında yapılan yanlış kadro mühendisliği, üst üste gelen sakatlıklarla daha net şekilde ortaya çıktı. Sakıb ve Oğuzhan'ın sezonu kapatması, Hasan Hüseyin'in uzunu süreli sakatlığı, Deniz Türüç'ün haftalardır takımdan uzak kalması, Kravets, Gyan gibi isimlerin sakatlıklar yaşaması, Rotman ve Şamil'in uzun süreli kart cezaları ve son olarak Kana Biyik'in de cezalı duruma düşmesi bardağı taşıran son damla oldu. Kana Biyik'in adeta bilerek oyundan atılması kulübün içinde bulunduğu disiplinsizliğin, huzursuzluğun, parçalanmışlığın en büyük göstergesi oldu. Kulübün ruh halinin göstergesi bu kart oldu.
 
GENEL KURUL
 
Kayserispor'un kurtuluşu için olağanüstü genel kurul çare olarak görünse de bu pek çare olmayacak gibi. Erol Bedir ve ekibi kulübün içinde bulunduğu durumdan dolayı genel kurul kararı aldılar. Fakat görevi devr aldıkları günden bu yana kulüp daha da kötüye gitti. Borç daha da arttı, banka kredileri birikti, oyunculara ödeme yapılmıyor. kimse bu durumda aday olmaz. Ayrıca hiçbir iş adamı da parayı ben verim başka bir işadamı kulübü yönetsin demez. Cumartesi günü yapılacak genel kurul öncesi yönetim konusunda da büyük bir kaos yaşanıyor. HABER: CELAL KÖSEDAĞ