Kayseri'nin gelirleri, giderlerinin yarısını karşıladı

Kayseri'nin genel bütçe gelirleri ve giderleri konusunda gelirlerinin giderleri karşılama oranı yüzde 59,7 oldu.

Kayseri'nin gelirleri, giderlerinin yarısını karşıladı

Maliye Bakanlığı’ndan edinilen iller bazında merkezi yönetim bütçe gelir ve gider karşılaştırmasına dair son bilgilerde Kayseri’nin 2018 yılı Ağustos ayı itibariyle gelirlerinin giderleri karşılama oranı yüzde 59,7 olarak gerçekleşirken, giderlerin 4 milyara yaklaştığı, gelirlerin ise yaklaşık 2 buçuk milyar lira olduğu dikkatleri çekti. Buna göre Kayseri’de 2018 yılı Ağustos ayı itibariyle merkezi yönetim bütçe geliri toplam 2 milyar 354 milyon 766 bin lira olurken, giderler ise toplam 3 milyar 941 milyon 108 bin lira oldu.
 
KAYSERİ GİDERLERİ GELİRLERİNDEN FAZLA OLAN 68 İLDEN BİRİ
 
Kayseri, gelirleri giderlerinden az olan, bir başka ifade ile giderleri gelirlerini aşan Türkiye’deki toplam 68 ilden biri oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler ile birkaç sanayi ve liman kenti dışında bütün illerin merkezi yönetim bütçe gelirlerinin giderlerinden fazla olduğu dikkatleri çekti. 
 
YURT GENELİNDEKİ GELİRLERİN GİDERLERİ KARŞILAMA ORANI YÜZDE 90
 
Bakanlıktan öğrenilen merkezi yönetim bütçe gelirleri ile giderleri bilgilerinde, Yurt genelinde gelirlerin giderleri karşılama oranı ise yüzde 90,5 olarak gerçekleşti. 2018 yılı Ağustos ayında Türkiye’de merkezi yönetim bütçe geliri toplam 485 milyar 735 milyon 515 bin lira olurken, giderler ise toplam 536 milyar 498 milyon 103 bin lira olduğu kayıtlara geçti. HABER: KAAN AKBAŞ