Kayserililer En Çok Hangi Nedenden Dolayı Psikoloğa Gidiyor?

Son yıllarda psikologlara olan talebin arttığı gözlemlenirken, bu artışın sebebi merak konusu oldu. Klinik Psikolog Dr. Gülsüm Demirel, Kayseri'de en çok hangi sebepten dolayı psikolojik destek alındığını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Kayserililer En Çok Hangi Nedenden Dolayı Psikoloğa Gidiyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda Kayseri'de psikologlara olan talebin arttığı gözlemlenirken, bu artışın arkasındaki nedenler merak konusu oldu. Kayserililerin en çok hangi sebeplerden dolayı psikolojik destek aldıklarını Klinik Psikolog Dr. Gülsüm Demirel Anadolu Haber muhabirine anlattı.

Kayserililer En Çok Hangi Nedenden Dolayı Psikoloğa Gidiyor?

‘Psikoloğa Gitmek Yaşam Kalitesini Artırır’

Dr. Gülsüm Demirel, psikolojik destek almanın önemini vurgulayarak, psikoloğa gitmenin daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmek için önemli bir adım olduğunu belirtti. Psikolog desteğinin, travma, depresyon, kaygı bozuklukları ve günlük hayattaki herhangi bir sorunla başa çıkmanın yolunu açtığının altını çizdi.

Demirel, psikolog desteği almanın sadece yoğun bir buhran döneminde veya kriz dönemlerinden geçenler için değil, daha kaliteli bir yaşam sürmek isteyen herkes için uygun olduğunu vurguladı. Stresle başa çıkabilme becerilerini geliştirmenin, hayatın tadını çıkarmayı, olumsuzluklardan ders çıkarmayı, etkili iletişim kurmayı ve duygusal güçlendirmeyi öğrettiğini belirtti.

İşte, Kayseri'de Psikolojik Destek Arayışları ve Nedenleri…

Kayseri’de en yaygın psikolojik destek alma nedenlerine de değinen Demirel; ‘Stres ile başa çıkabilme becerilerinizi geliştirdiğinizde; hayatın tadını çıkarmayı, hatalardan ve olumsuzluklardan psikolojik olarak etkilenmeden ders çıkarmayı, aile, arkadaşlar ile ve ikili ilişkilerde etkili iletişim kurabilmeyi, özsaygı, empati gibi duyguları güçlendirmeyi öğrenerek daha konforlu bir yaşam sürebilirsiniz.  En çok şehrimizde psikoloğa gelme nedenlerinden ise; gençlerde, anlaşılmama duygusu, özellikle ergenlerde ve çocuklarda;  dikkat eksikliği ve hiperaktivite yetişkinlerde ise aile içi geçimsizlik, anlaşmazlık ve iletişim çatışmalarından kaynaklı gelinmekte…’ dedi.