Kayseri zorunlu olacak okul öncesinde zorlanacak

Kayseri 2019 yılı sonunda hayata geçmesi planlanan okul öncesi öğrenimin zorunlu olması uygulamasında zorlanacak iller arasında yer alması düşünülüyor.

Kayseri zorunlu olacak okul öncesinde zorlanacak

Okul öncesi okullaşma oranında en gerilerde yer alan Kayseri’nin bu tabloda, zorunluluk ile birlikte buna uyum sağlamasının zor olduğu görülürken, söz konusu zorunluluğa da alt yapısının diğer illere kıyasla yeterli olmadığı tahmin ediliyor.
 
KAYSERİ TÜRKİYE’NİN ALTINDA
 
Okul öncesi okullaşma oranlarında Türkiye ortalamasının altında yer alan Kayseri, 60 ilin gerisinde yer aldı. Türkiye okul öncesi okullaşma oranı yüzde 35,52 olurken, Kayseri’deki okullaşma oranı yüzde 33,31 olarak gerçekleşti. 
 
ERZİNCAN LİDER
 
Türkiye’de okul öncesi zorunlu öğretime geçişte alt yapısı uygun olan ve yurt genelinde en yüksek orana sahip il yüzde 54,44’lük oran ile Erzincan oldu. Onu ise sırasıyla Tunceli ve Giresun izledi. Okul öncesi okullaşma oranının en düşük olduğu il de yüzde 25,79 ile Ağrı olurken onu da sırasıyla Gümüşhane ve Şanlıurfa takip etti.
 
Büyük illerden İstanbul yüzde 29,85 ile Türkiye ortalamasının altında yer aldı. Ankara ve İzmir ise ülke ortalamasının üzerinde yer aldı. Buna göre Ankara yüzde 35,66 olarak İzmir de yüzde 39,67 olarak gerçekleşti. HABER: KAAN AKBAŞ