Kayseri'yi devre dışı bırakıp Sivas ve Yozgat'a hızlı tren götürdüler… Yine de seçimi kaybettiler!

Kayseri-Ankara Hızlı Tren Projesi, yıllar önce ani bir değişiklikle Kayseri-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Projesi'ne dönüştürüldü. AK Parti, Sivas ve Yozgat'a milyarlarca lira yatırıma rağmen yerel seçimde iki ili de kaybetti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Kayseri'yi devre dışı bırakıp Sivas ve Yozgat'a hızlı tren götürdüler… Yine de seçimi kaybettiler!

Kayseri-Ankara Hızlı Tren Projesi, yıllar önce ani bir değişiklikle Kayseri-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Projesi’ne dönüştürüldü. AK Parti, Sivas ve Yozgat’a milyarlarca lira yatırıma rağmen yerel seçimde iki ili de kaybetti.

AK Parti Hükümeti, 2010 yılında Kayseri-Ankara Hızlı Tren Projesi’ni hayata geçireceğini duyurdu. Şehirde büyük heyecan meydana getiren proje, 2013 yılına gelindiğinde Sivas ve Yozgat lobisinin devreye girmesi ile değişikliğe uğratıldı. Kayseri-Ankara arasında direkt yapılması planlanan hat, Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Projesi’ne dönüştürüldü.

Kayseri’nin ise, Yerköy’e yapılacak ilave bir hat ile bu ana hatta bağlanacağı açıklandı. Projenin başladığı günden beri Kayserililer, bu ilave hattın yapılmasını bekliyor. Her ne kadar bu ilave hat Kayserilileri memnun etmediyse de, farklı bir projenin yapılma ihtimali olmadığı için kerhen de olsa bu projeye razı oldu. 

Milyarlarca liraya mal olan Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Projesi, 10 yılda tamamlandı ve geçtiğimiz yıl, hizmete açıldı. Sivas ve Yozgatlılar, yaklaşık 1 yıldır hızlı trenle seyahat etmenin keyfini yaşarken, Kayserililer hala projenin yapılmasını bekliyor.

Hızlı Trenin yanı sıra Sivas ve Yozgat, AK Parti hükümeti döneminde çok önemli yatırımlar gördü. Buna rağmen yerel seçimlerde Sivas, Büyük Birlik Partisi’nin eline geçerken, Yozgat’ı da Refah Partili aday kazandı. AK Parti’nin bunca yatırımına rağmen her iki il AK Parti’nin elinden çıkarken, üvey evlat muamelesi gördüğü söylenen Kayseri ise Büyükşehir başta olmak üzere merkez ilçelerde yeniden AK Parti’nin adaylarını iş başına getirdi.