Kayseri yakalanan düzensiz göçmen miktarında Ankara ile aynı düzeyde

Kayseri'nin, yakalanan düzensiz göçmenlerin illere göre dağılımı miktarında Ankara ile aynı seviyede olduğu ortaya çıktı.

Kayseri yakalanan düzensiz göçmen miktarında Ankara ile aynı düzeyde

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, 2016 yılında yakalanan düzensiz göçmenlerin, Kayseri’de 100 ila 999 kişi arasında olduğu paylaşıldı. Söz konusu miktara sahip Kayseri, Ankara ile aynı seviyede görülürken, bunun gibi diğer bazı büyük illerin de durumunun aynı olduğu kayıtlara geçti.

KAYSERİ İLE AYNI DÜZEYDE OLAN 26 İL

2016 yılında yakalanan düzensiz göçmenlerin 100 ila 999 kişi aralığında olduğu iller içerisinde Kayseri’nin de bulunduğu, söz konusu düzeyde ise aralarında Ankara, Kocaeli, Konya, Bursa, Şanlıurfa, Var, Samsun ve Erzurum gibi büyük illerin de yer aldığı 26 ilin bulunduğu belirlendi. Mavi renk ile ifade edilen düzey, Türkiye’deki en e yüksek düzeyin ardından gelen ikinci seviye olduğu kayıtlara geçti.

İSTANBUL İLE HAKKARİ AYNI DÜZEYDE

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilerde kırmızı renk ile ifade edilen bin ve üzeri yakalanan düzensiz göçmen miktarında, toplam 15 ilin aralarında İstanbul başı çekerken, bu illerin kıyı ve kenar iller olduğu dikkatleri çekti. Söz konusu illerin ise; İstanbul, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Hatay, Şırnak, Hakkari, Ağrı ve Artvin olduğu belirlendi.

HİÇ BULUNMAYAN İL SİNOP

İller içerisinde sıfır yakalanan düzensiz göçmen olan tek ilin Sinop olduğu iller arasında 11 ilin 50-99 yakalanan düzensiz göçmen düzeyinde, geri kalanların ise 1-49 düzeyinde yakalanan düzensiz göçmen bulundurduğu bildirildi. HABER: KAAN AKBAŞ