Kayseri'de Perşembe Pazarı Nerelerde Kurulacak?

Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseribülteninde…

Kayseri'de Perşembe Pazarı Nerelerde Kurulacak?

Halk pazarları vatandaşlar tarafından sevilen ve tercih edilen yerlerdir. Vatandaşlar taze sebze meyve almak için halk pazarlarını tercih ediyor. Özellikle dar gelirli vatandaş, kendi bütçesine uygun ürünleri almak için pazar yerlerini tercih ediyor. 

Pazar yerleri haftanın her günü kurulan, hem tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli ürünleri bulabilecekleri hem de üreticilerin ürünlerini doğrudan tüketiciye sunabilecekleri bir mekandır. Pazarlar, genellikle belirli günlerde ve belirli saatlerde kurulurlar ve yerel üreticilerin, çiftçilerin, esnafların ve el sanatları üreticilerinin ürünlerini sergilemelerine olanak tanır.

Sabahın erken saatlerinde Pazar kurma hazırlıklarına başlayan esnaf, kış aylarında saat 18.00’e yaz aylarında ise saat 20.00'ye kadar hizmet veriyor. Pazarlarda vatandaşlar, meyveden sebzeye, giyecekten, yöresel lezzetlere kadar bir çok ürünü bulabiliyor. 

Pazar yerleri, taze meyve, sebze, et , süt ürünleri, el yapımı ürünler, giyim, ev eşyaları gibi çeşitli ürünleri içeren geniş bir yelpazede satışa sunar. Tüketiciler, pazar yerlerinde doğrudan üreticilerle etkileşime geçebilir, ürünlerin kalitesini kontrol edebilir ve ürünlerin kökeni hakkında bilgi edinebilir. Aynı zamanda pazar yerleri, yerel ekonomiyi destekler ve sürdürülebilir tarım ve üretimi teşvik eder.

Kayseri'de bugünkü pazar yerleri hangi noktalarda?

Selçuklu Pazarı       -  Eskişehir Bağları Selçuklu Mahallesi Metin Yüksel Caddesi     

Keykubat Pazarı     -  Keykubat Mahallesi Akıncılar Caddesi    

Toki Pazarı               -  Toki Demokrasi Mahallesi Şehit Hikmet Gülnar Sokak    

Erciyesevler            -  Erciyesevler Mahallesi Billur Caddesi No:160   

Sahabiye                 - Sahabiye Mahallesi Ahmetpaşa Caddesi    

Camikebir               - Camikebir Mahaalesi Zihniye Baykan Caddesi    

Perşembe                - Yenidoğan Mah.Alperen Cad. Üzeri   

Çiftlik Halk Pazarı   - Çiftlik Mah.38850