Kayserililerin en sevdiği yemek belli oldu – İşte ilk tercihler!

Kayserililerin en sevdiği yiyecekler belli oldu. Yapılan araştırmaya göre Kayseri'de ilk tercih edilen yemekler Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililerin en sevdiği yemek belli oldu – İşte ilk tercihler!

Garanti Ödeme Sistemleri yeme-içme araştırmasına göre Türkiye’de en çok tercih edilen yiyecekler belli oldu. Peki Kayseri’de en çok hangi yemekler tercih edildi? İşte detaylar…

Garanti Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, lokanta sektöründe en fazla kredi kartı harcaması döner ve köfte için yapıldı. 

Şirket araştırmasını illere göre de yaparken dikkat çeken veriler sundu.

Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye'nin 2023’te yemek tercihlerine ışık tutan GÖSAŞ araştırmasına göre, Garanti BBVA kartları ile Garanti BBVA POS’larından yapılan alışverişlerde en fazla döner ve köfte restoranlarında harcama yapılırken, sıralamayı kebap, pide ve hamburger restoranları takip etti.

Tekirdağ başta olmak üzere, Çanakkale, İzmir, Antalya, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop, Ankara dâhil Türkiye'nin 7 bölgesindeki farklı illerden müşteriler Garanti BBVA kart kullanıcıları döner restoranlarına rağbet gösterdi.
Yemek çeşitleri bakımından İstanbul, Kocaeli, Antalya hamburger restoranlarını seçti. Ege ve Karadeniz’de ise pide restoranları tercih edildi. 

İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da ise döner-kebap sofralarda yerini alırken, Güneydoğu'da lahmacun diğer şehir ve bölgelere göre daha fazla tercih edildi.

Aktarılan bilgilere göre Kayseri’de en çok dürüm tercih edildiği ortaya çıkıyor.