Kayseri'nin Yeni Gözdesi Olacak!

Kayseri Valiliği tarafından yürütülen projeyle turizme kazandırılan Erdemli Vadisi Kayseri'nin yeni gözdesi olacak. Bizans döneminden izler taşıyan bu vadi keşfedilmeyi bekliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'nin Yeni Gözdesi Olacak!

Kayseri Valiliği tarafından yürütülen projeyle Kayseri turizmine kazandırılan Erdemli Vadisi Kayseri’nin yeni gözde mekanları arasına girmeye aday. Bizans döneminden izler taşıyan Vadi, kayadan oyma kilise ve yapıları barındırıyor.

Kayseri'nin Yeni Gözdesi Olacak!

Kayseri Valiliği tarafından Yeşilhisar’a yatırımlar devam ediyor. Doğal güzellikleriyle ünlü Soğanlı Vadisi'nde yapılan düzenleme ile sıcak hava balonları ve ışıklandırmalar yapılmış, böylelikle büyülü bir atmosfer oluşturulmuştu. Bölge yerli ve yabancı turistten ilgi toplarken geçtiğimiz yaz 150 binden azla yerli ve yabancı turist alanı ziyaret etti. Ayrıca TRT’nin Karaağaç Destanı dizisine ev sahipliği yaparak Türkiye’nin gündemine girmişti.

Soğanlı Vadisi’nin ardından Kayseri Valiliği yine Yeşilhisar’da bulunan Erdemli Vadisi üzerinde çalışmalara başladı. Erciyes Dağı’nın aktif bir volkanken püskürttüğü lavların akarsuyu aşındırması sonucunda oluşturduğu kanyon şekilli vadi, Bizans döneminden kayadan oyma kilise ve yapıyı barındırıyor. Öne çıkan yapıları, Saray Manastırı Kilisesi, Aziz Eustathios Kilisesi, Aziz Nikolaos Kilisesi ve Şapeli Mikhael Kilisesi, Oniki Havari Kilisesi, Kırk Martir Kilisesi, Tek Nefli Kilise ve Ayı Kilisesi yer alıyor. Vadideki yapıların İncil ve Tevrat konulu sahneler, bitkisel ve geometrik süslemeler, aziz, azize gibi figürleri barındırıyor.

Kayseri'nin Yeni Gözdesi Olacak!

Kayseri Valiliği tarafından 2022 yılında turizme kazandırılması amacıyla başlatılan projede, tanıtım binası, yürüyüş yolu, çevre aydınlatması gibi yenilikler planlandı. Erdemli Vadisi tamamlanan projesinin ardından misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

Kayseri'nin Yeni Gözdesi Olacak!

Özellikle Kayseri-Kapodakya bölgesine gelen misafirlerin, Erdemli Vadisi’ni görmeden gitmemeleri öneriliyor.