KAYSERİ KÜTÜPHANE ZİYARETÇİLERİNDE 5 'İNCİ SIRADA

Kayseri'nin kütüphane ziyaretçisi miktarında bir çok büyük ili geride bıraktığı ortaya çıktı. Kayseri, iller arasında sırası ile Konya, İstanbul, Manisa ve Diyarbakır'ın ardından 5'inci sırada yer aldı.

KAYSERİ KÜTÜPHANE ZİYARETÇİLERİNDE 5 'İNCİ SIRADA

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) elde edilen son bilgilere göre Kayseri’de Kayseri nüfusunun yarıdan fazla insanın kütüphaneleri ziyaret ettiği kayıtlara geçerken ziyaretçi sayısında ise artış meydana geldiği belirlendi.
 
KAYSERİ EN YÜKSEK MİKTARA SAHİP İLLERDEN 
 
Kayseri’nin,  kütüphaneleri ziyaret miktarında nüfusu bakımından ortalama olarak kendi ölçeğinde olan şehirlerden çok daha fazla ziyaretçi sayısına sahip olduğu dikkatleri çekti. Buna göre Kayseri 'nin, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kocaeli, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon gibi illerden çok daha fazla ziyaretçi sayısına sahip olduğu görüldü.
 
KAYSERİ ANKARA VE İZMİR’İ DE GERİDE BIRAKTI
 
Söz konusu ziyaretçi miktarları bilgilerinde Kayseri’nin ortalama olarak kendi ölçeğinde bulunan illeri büyük miktarda geride bıraktığı kayıtlara geçerken, Kayseri kendi ölçeği dışında kendisinden daha da büyük olan Ankara ve İzmir gibi illeri de solladı. Buna göre Ankara’da 2017 yılında toplam 699 bin 971, İzmir’de ise 689 bin 8 kişinin kütüphaneleri  ziyaret ettiği öğrenildi.
KAYSERİ’DE 1 YILDA 1 MİLYONA YAKIN ZİYARETÇİ 
 
Kayseri’de Kayseri nüfusunun yarında fazlasının kütüphaneleri ziyaret ettiği dikkatleri çekti.
 
Kayseri’deki kütüphaneleri ziyaret eden vatandaşların sayısının 2017 yılında toplam 831 bin 952’ye ulaştığı kayıtlara geçti. 1 milyon 390 bin nüfuzlu Kayseri’de bu rakam kütüphanelerde nüfusun yarıdan fazlasının ziyaretçi olduğu anlamına geldi.
 
YAKLAŞIK 200 BİN ARTIŞ
 
Kayseri’deki kütüphaneleri ziyaret eden ziyaretçi sayısının bir önceki yıla kıyasla büyük artış gösterdiği görüldü. Buna göre 2016 yılında toplam 646 bin 904 kişinin kütüphanelerde ziyaretçi olduğu paylaşılırken, 2017 yılında ise bu miktarın 831 bin 952’ye yükseldiği bildirildi. 
 
REKOR KONYA’DA
 
Edinilen bilgilerde, iller içerisinde kütüphane ziyaretçileri miktarı bakımından Konya rekor kırdı. Buna göre kendi nüfusundan fazla sayıda kütüphane ziyaretçisine sahip Konya, 2017 yılında toplam 2 milyon 459 bin 197 ziyaretçi ile iller arasında İstanbul’u dahi geride bırakarak ile sırada yer aldı. Konya’yı sırası ile İstanbul, Manisa ve Diyarbakır takip etti. İller arasında son sırada ise 16 bin 382 ziyaretçi ile Ardahan geldi. 
HABER: KAAN AKBAŞ