Kaldırımcı, 'Kayseri İslami Düşünce ve Hayat Sempozumuna' katıldı

REKABET Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, İlim Hikmet Vakfı tarafından organize edilen 'Kayseri İslami Düşünce ve Hayat Sempozyumu' programına katıldı.

Kaldırımcı, 'Kayseri İslami Düşünce ve Hayat Sempozumuna' katıldı

Melikgazi Belediye Başkanı Serdar Öztürk’ün moderatörlüğünde başlayan birinci oturumun ilk konuşmacısı Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı oldu. 
 
‘Hakikate Kısa Yoldan Gitmek’  ya da  ‘Sağlıklı Düşünmenin Engelleri’ konusunda sunumda bulunan Kaldırımcı, hakikatin muhitine, zamana ve arayan insana göre değişebileceğini ifade ederek, herkesin hakikat diye ortaya koyduklarının da farklı olabileceğinin altını çizdi. Kaldırımcı, "Ülkede yaşanan ‘FETÖ’ rezaleti önemli bir laboratuar oldu. Bu yapının, bu kadar akıllı insanların gözü önünde nasıl bir terör örgütüne dönüştüğünü, bugün eleştiren insanların o gün için, hakikatin o kadar da yakınında olmadıklarını belirtmemiz gerekiyor" dedi.
 
Hacıbektaş Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Işık da geçmişten günümüze Kayseri’nin İslami düşünce mimarlarından, kente değer katan 20 şahsiyet hakkında kısa bilgiler verdi.
 
Oturumun son konuşmacısı olan İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Oğuz Memiş de, "Günümüzde, sosyal medya ve internet oyunlarının, yazılı, sesli ve görüntülü medyadan daha fazla insanları yönlendiriyor. Ülkemizde internet medyacılığının fırsatı kaçırılıyor" ifadelerini kullandı. HABER-FOTO: DHA