İtfaiye Haftası Kayseri'de etkinliklerle kutlandı

İtfaiye Haftası kapsamında düzenlenen Kayseri İtfaiyesi'nin 91.yılı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti.

İtfaiye Haftası Kayseri'de etkinliklerle kutlandı

Kutlamalara Kayseri İtfaiyesi Müdahale Şube Müdürü Muhammed Bağdat, itfaiye personeli ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiye Bölümü öğrencileri katıldı. Öğrenciler arasında parkur yarışması düzenlendi, parkuru geçen örencilere hediyeler dağıttı. 
 
Kayseri genelinde merkezde daha çok yangının olduğunu, bunun nedenin ilk müdahale yetersizliği olduğunu belirten Kayseri İtfaiyesi Müdahale Şube Müdürü Muhammed Bağdat; " Burada bizi izlemeye gelen vatandaşlara yangında ilk müdahalenin nasıl olması gerektiğini göstermeye çalışıyoruz" dedi. 
 
İtfaiye Haftası'na da değinen Bağdat; "Türkiye genelinde kutlanan İtfaiye Haftası ile burada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 91. yılını aynı zamanda Türk itfaiyesinin 303. yılını kutluyoruz. İki günlük bir organizasyonumuz var Cumhuriyet Meydanı’nda. Eğitim otobüsüyle burada halkımıza dairede gerçekleşecek herhangi bir yangında, ocak üzerinde yağdan dolayı çıkabilecek yangında nasıl müdahale etmesi gerekiyor onları öğretmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda çocuklara itfaiyeyi sevdirmek için de onlara burada parkur hazırladık. Bu parkur sayesinde hem eğleniyorlar, hem de kazanan arkadaşlara hediyeler veriyoruz. Buraya katılan çocuklar zaten Ahi Evran Mesleki ve teknik Andolu Lisesi İtfaiye Bölümü öğrencileri. Liseden mezun olduklarında KPSS sınavını geçmek şartıyla aramıza itfaiyeci olarak katılıyorlar" şeklinde konuştu.  
 
Kutlamalarda vatandaşlara da bire bir verilen eğitimlerde ocak üzerindeki alevlere müdahale eğitimi verildi. Eğitime katılan vatandaşlara hediyeler dağıtıldı. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ-STAJYER HASAN EĞRİGÖZ