Kayseri, fuar ziyaretçi sayısında 68 ili geride bıraktı

Kayseri'nin düzenlenen fuar ziyaretçi sayısında Türkiye'de 68 ili geride bırakarak 12'nci sırada yer aldığı ortaya çıktı.

Kayseri, fuar ziyaretçi sayısında 68 ili geride bıraktı

Kayseri, son yıllarda düzenlenen fuarlar ile de adını duyururken, fuarları ziyaret eden ziyaretçi sayısı bakımından illerin sıralamasında üst sıralarda yer almayı da başardı. Türkiye Odalar ve Borsalar Biriliği’nden (TOBB) elde edilen son verilerde Kayseri il 15’te yer buldu.
 
2017’DE YARIM MİLYON FUAR ZİYARETÇİSİ
 
TOBB’dan elde edilen bilgilere göre Kayseri’de düzenlenen fuarlara 2017 yılında toplam 405 bin 830 ziyaretçi geldiği kayıtlara geçti. Bu miktar ile iller arasında 12’nci sıraya yerleşen Kayseri’yi ise 348 bin ziyaretçi ile Ordu takip etti. 
 
ZİYARETÇİ ÇOK, FUAR YOK!
 
Kayseri’de düzenlenen fuarları ziyaret edenlerin sayısı yüksek olurken, düzenlenen fuar sayısının ise az olduğu dikkatleri çekti. Buna göre Kayseri’de 2017 yılında sadece 2 fuar düzenlendiği öğrenilirken, bu rakam ile iller arasında bir hayli gerilerde yer aldığı görüldü. Kayseri, bu miktar ile Yozgat, Diyarbakır, Batman, Mardin, Amasya, Zonguldak gibi illerle aynı düzeyde yer buldu. İller arasında en fazla fuar düzenlenen il İstanbul olurken, onu da sırası ile Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Konya, Gaziantep, Muğla ve Samsun izledi. HABER: KAAN AKBAŞ