GÜÇLÜ BASIN GÜÇLÜ KAYSERİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Başkan Büyükkılıç, daha güçlü kurum ve kuruluşlara sahip Kayseri'nin çok daha güçlü bir şehir olacağını belirtti.

GÜÇLÜ BASIN GÜÇLÜ KAYSERİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, basının milletin müşterek sesi olduğunu ifade ederek, bu anlamda basın mensuplarının görevlerini en iyi şekilde yapmaları için herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi. Sansürlerden arınmış özgür bir basının ülkenin geleceği için de önemli olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Tarafsız ve özgür basın önemli bir denetim mekanizması ve yol gösterici konumundadır. Bu anlamda basınımızın sansürsüz bir şekilde hizmet vermesini önemsiyor ve destekliyoruz. Ancak basınımızın devletimizden, milletimizden, inancımızdan ve değerlerimizden yana taraf olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi olarak Kayseri’deki tüm sektörler ile tüm kurum ve kuruluşların çok daha güçlü olmasını arzu ettiklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Güçlü kurumlar güçlü bir şehir için gereklidir. Şehrimizin çok daha güçlü, çok daha gelişmiş ve çok daha tanınan bir şehir olması için meslek odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, siyasi kurumlarımızın, yerel yönetimlerimizin, üniversitelerimizin, sağlık kurum ve kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, özel şirketlerimizin ve elbette ki basın kuruluşlarımızın çok daha güçlü olması şehrimizin faydasınadır. Büyükşehir Belediyesi olarak bakışımız budur ve bu doğrultuda kurum ve kuruluşlarla iş birliğine büyük önem veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın Basın Bayramını canı gönülden kutluyor, mutlu, huzurlu ve başarılı bir gelecek diliyorum” diye konuştu.
 
“HUZURLU BİR HAYAT İÇİN HUZUR ŞEHRİNİ SEÇİN”
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, pek çok özelliği ile ön plana çıkan Kayseri’nin aynı zamanda bir eğitim şehri olduğunu ve özellikle yükseköğretim öğrencileri için önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç, yükseköğretim kurumları için tercih aşamasındaki öğrencilerin huzur şehri Kayseri’de çok daha başarılı bir eğitim hayatı geçirebileceklerini belirtti.
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yükseköğretim kurumları için 29 Temmuz’a kadar sürecek olan tercihlerle ilgili bir açıklama yaptı. Kayseri’nin pek çok özelliği ile ülkemizin en yaşanabilir kentleri arasında olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Sanayi ve ticaret kenti olarak ön plana çıkan Kayseri, tarihi ve kültürüyle de kadim bir kent. Aynı zamanda başta dünya standartlarındaki Erciyes Kış Turizm Merkezi olmak üzere tarihi ve doğal güzellikleriyle de önemli bir turizm kenti. Kayseri, ayrıca birbirinden güzel lezzetleri barındıran mutfağı ile de dikkat çeken bir şehir. Tüm bunların yanında kamu ve özel hastaneleri ile bir sağlık şehri ve 7’den 70’e herkese uygun ortamların sağlandığı spor şehri. Kayseri, pek çok özelliğinin yanında aynı zamanda bir eğitim şehri. Erciyes Üniversitesi gibi gururumuz olan araştırma üniversitesine, Erciyes Üniversitesi’nin tecrübeleriyle kurulan Türkiye’nin en genç devlet üniversitelerinden Kayseri Üniversitesi’ne, yabancı dil eğitimi ve öğrencilerine sunduğu imkanlarla dikkat çeken Abdullah Gül Üniversitesi’ne ve her geçen yıl kalitesini artırarak büyüyen Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ne sahibiz. Dört üniversitemiz de şehirle bütünleşen ve şehrin dinamiklerinin desteğini alan yükseköğretim kurumları” dedi.
 
Kayseri’deki uyum kültürüne ve huzur ortamına da değinen Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri’deki üniversiteleri tercih eden öğrencilerin Türkiye’nin en huzurlu illerinden birisinde eğitim hayatını sürdüreceklerini kaydetti. Hayırseverler şehri Kayseri’de gönlü zengin insanların eğitime verdikleri desteğe de vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, “Şehrimizdeki eğitimin kalitesinin yükselmesi ve öğrencilerin daha rahat bir eğitim hayatı sürdürmesi için hem gururumuz olan hayırseverlerimiz hem de kamu kurum ve kuruluşlarımız ile özel sektörümüz ellerinden gelen desteğin azamisini veriyorlar. Şehirdeki birlik beraberlik ve dayanışma huzurumuza da yansıyor. Yükseköğretim kurumları için tercih aşamasındaki öğrencilerimizi ülkemizin en huzurlu kentlerinden birisi olan Kayseri’de en güzel şekilde misafir etmekten mutluluk duyarız” diye konuştu. 
 
BÜYÜKŞEHİR İLE TERCİH DAHA KOLAY
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan KAYMEK, YKS Tercih Günleri’ni başlattı. KAYMEK İhtisas Merkezi’nde rehber öğretmenler tarafından öğrenciler ve ailelerine ücretsiz tercih hizmeti veriliyor.
 
23 Temmuz’da başlayan ve 29 Temmuz’a kadar sürecek olan yükseköğretim kurumları tercih işlemleri için KAYMEK önemli bir hizmet vermeye başladı. Tercih süresi içerisinde Devlet Hastanesi yanında bulunan KAYMEK İhtisas Merkezi’nde rehber öğretmenler ile tercih desteği veriliyor.
 
Üniversite adayları ve ailelerine tercih ve meslek danışmanlığı yapan rehber öğretmenler, öğrencilerin tercihlerini kolay ve isabetli yapmaları için tavsiyelerde bulunuyorlar. KAYMEK İhtisas Merkezi’ndeki tercih hizmeti 08.00-17.00 saatleri arasında ve ücretsiz veriliyor. BÜLTEN