Bakanlık ve Milli Emlak yetkilileri çiftçileri dinledi, bilgilendirdi

Cevre ve Şehircilik Bakanlığı Mili Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Kadir Has Kongre Merkezi Erciyes Toplantı Salonu'nda hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılara kiraya verilmesi ve satışı konularında Ziraat Odaları yönetici ve üyeleri, muhtarlar ve çiftçilere bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bakanlık ve Milli Emlak yetkilileri çiftçileri dinledi, bilgilendirdi

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Daire Başkanı Abdullah Bayrak, Milli Emlak Müdürü Sadun Yetkin, Maliye Uzmanı Kamil Arslan ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sibel Livdumlu, Melikgazi ve Kocasinan Ziraat oda başkanları üyeleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
 
Bakanlık ve Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri tarafında hazineye ait tarım arazilerinin durumu, kiraya verilmesi, satılması ve konuya ilişkin yeni düzenlemeler ile mevzuatı hakkında bilgiler verildi. Konuşmaların sonunda çiftçilerin ve ziraat odaları temsilcilerin soruları ve sorunlarını içeren soru-cevap kısmına geçilirken, katılımcılardan yöneltilen soru ile sorunlar bir bir not edildi ve yanıtlandı. 
 
ÇİFTÇİLER KİRA FİYATLARININ DÜŞMESİNİ VE EKİLMEYEN ARAZİLERDEN ÜCRET ALINMAMASINI İSTEDİ
 
Gerçekleşen toplantıda çiftçi ve ziraat odalarının ortak talebi hazineye ait kiraya verilen tarım arazilerinin kira ücretlerinin düşürülmesi ve ekilmeyen arazilerden kira ücretinin alınmaması oldu. Çiftçiler toplulaştırmadan, sulamaya kadar bir çok sorunu yetkililere iletti.
 
HAK SAHİPLİĞİ KRİTERİ 
 
Programda ayrıca hazineye ait tarım arazilerinin hak sahipliğine ilişkin olarak da katılımcılar aydınlatıldı. Buna göre; ‘Hazineye ait tarım arazilerini 31.12.2017 tarihinden önce en az üç yıl süre ile tarımsal amaçla kullandığı idarece belirlenmiş olan ve başvuru tarihi itibariyle de kullanımları halen devam edenlerden 19.11.2018 tarihine kadar başvuruda bulunanlar hak sahibi sayılırlar. Hak sahibi olanlara kiralama yapılabilmesi için varsa ecrimisil borçlarının ödenmiş veya taksitlendirilmiş olması gerekmektedir’ bilgisi verildi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ