Erciyes Anadolu Holding'den Destek

PKK terör örgütü destekçileri tarafından, Hannover Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırıyı kınayan CEO Ertekin'den ilgi çeken destek… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde

Erciyes Anadolu Holding'den Destek

PKK terör örgütü destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğuna düzenlenen saldırıyı kınayan CEO Ertekin, destek amaçlı Avrupa’ya gideceğini açıkladı.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, 26 Mart gecesi yaşanan saldırıyı kınadığını belirtti.

Erciyes Anadolu Holding'den Destek

Destek İçin Avrupa’ya Gidiyor

Baki Ertekin, yaşanan olayın ardından Holding olarak Almaya, Fransa ve İsviçre'deki bayilerine destek olmak için Avrupa'ya gideceğini bildirdi. 

CEO Ertekin, ‘Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığını ve Türk kökenli yurttaşlarımızın işyerlerine saldırıların yoğunlaştığını üzülerek takip etmekteyiz’ dedi.

Ertekin açıklamalarına, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüktür ve yurttaşlarımızı yalnız bırakmaz. Biz de Avrupa'da mallarımızı satarak ticaret bayrağımızı şerefle dalgalandıran bayilerimize destek olmak ve yanlarında olduğumuzu belirtmek üzere Stuttgart'ta Almanya'da, Strasbourg'ta Fransa'da ve Cenevre'de İsviçre'de bulunan bayilerimizle buluşup iftar yapıp, kucaklaşacağız' dedi.

Erciyes Anadolu Holding'den Destek

Neler Yaşanmıştı

Hannover'de, 26 Mart Salı günü, gece terör örgütü PKK'ya destek yürüyüşü düzenleyen gruptan ayrılan 12 PKK yandaşı Başkonsolosluğa gelerek sert cisimlerle binanın camlarını kırmaya çalışmıştı. Camları sadece çatlatabilen saldırganlar olayın ardından hızlıca kaçmıştı. 

Edinilen bilgilere göre, Hannover Başkonsolosu Özge Gül Kaya saldırı sonrası Alman makamlarından hem Başkonsolosluk hem de Türk sivil toplum kuruluşlarına ait mekânlarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

Yaşanan saldırı sonucunda, can kaybı veya yaralanma yaşanmaması yürekleri biraz olsun rahatlattı.