DÜNYANIN EN YÜKSEK RESTORANI KAYSERİ'DE

Dünyanın rakım olarak en yüksek restoranı Kayseri'de.

DÜNYANIN EN YÜKSEK RESTORANI KAYSERİ'DE

Erciyes'in üzerinde yer alan ve 2650 metre yükseklikteki H2650 isimli restoran, 'dünyanın en yüksek restoranı' sloganı ile hizmet vermeye başlarken, baş döndürücü yüksekliği ile de şaşkınlık oluşturuyor.
 
“AVUSTURYA’DAKİ RESTORAN DAHA YÜKSEK AMA OKSİJEN SIKINTISINDAN KULLANILAMIYOR”
 
Konuya ilişkin bilgiler edindiğimiz restoran sahibi Ahmet Köksoy, Türkiye ve Kayseri için bu yönüyle önemli bir turizm değeri olan restoranın bir benzerinin Avusturya’da, 3650 rakımda bulunduğunu ancak, burada yükseklik ile dağ koşulları bakımından oksijen sıkıntısı yaşanması nedeniyle oksijen maskesi ile bulunulması gerektiği ve bundan dolayı da kullanılamadığını ifade ederek H2650 Cafe Restorant’ın dünyanın en yüksek restoranı olduğunu ifade etti. 
 
‘H’ YÜKSEKLİK BİRİMİ VE HACILAR’I İFADE EDİYOR
 
‘Dünyanın En Yüksek Restorantı’ sloganı ile hizmete açılan H2650’nin ‘H’ harfinin hem yükseklik birimini ifade ettiğini hem de Hacılar Kapı’da yer alması nedeni ile Hacılar ilçesini ifade ettiğini dile getiren restoran sahibi Köksoy, bu nedenlerle böyle bir ismi uygun gördüklerini kaydetti.
  
GEREK TÜRKİYE, GEREKSE KAYSERİ İÇİN TURİZM DEĞERİ OLABİLİR
 
Dünyanın en yüksek restoranı olan H2650’nin turizmde farklılık arayışında olan ziyaretçiler için ve bu farklı yönü ile Türkiye ve Kayseri için önemli bir turizm değeri olabileceği tahmin ediliyor. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ