Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye için şanstır

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları yeni hükümet sistemi hakkında açıklamalarda bulunarak hayrlı olsun temennilerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye için şanstır

Açıklamada şunlara yer verildi; "Türkiye 24 Haziran 2018 günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin akabinde 9 Temmuz günü yapılan törenle halkın yarısından fazlasının oyunu alarak Cumhurbaşkanı ve hükümet başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’de yemin ederek göreve başlamasıyla ülkemiz cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ilk defa başkanlık sistemi idare anlayışı ile tanışmış oldu.
 
Bundan sonraki süreçte yürütme görevi Cumhurbaşkanı başkanlığındaki hükümetin yetkisinde olup yasama ve denetleme görevi ise TBMM’nin uhdesinde olacak. Devlet başkan yardımcıları, bakanlar ve yardımcıları idarenin başında olan Cumhurbaşkanı tarafından göreve getirilecek, ihtiyaç halinde alınacaklar. Bakanlar kurulu üyeleri partili olmayanlardan olduğu gibi, partili milletvekillerinden de olabilecekler.
 
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak halkın yarıdan fazlasının oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından kurularak göreve başlayan yeni Türkiye Cumhuriyeti hükümetine üstün başarılar dilerken yeni hükümet sisteminin ülkemiz, coğrafyamız ve gönül coğrafyamızda hayırlı hizmetlere imza atmasını diliyoruz. Ülkemiz, gönül coğrafyamız ve insanlık adına yapacakları her hayırlı hizmete destek olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.
 
ÜLKEMİZİ DERİNDEN SARSAN TREN KAZASI MUTLAKA İNCELENMELİ
 
Geçtiğimiz Pazar günü Edirne- İstanbul seferini yapan yolcu trenimizin Tekirdağ yakınlarında raydan çıkarak kaza yapması sonucu 24 vatandaşımız hayatını kaybetti, 300’e yakın vatandaşımız da yaralandı.
 
Demiryolunun geçtiği güzergâhta aşırı yağış ve uzun süre bakımı yapılmayan menfezlerin sel sularını taşıyamayıp demiryolu hattının altını oyması sebebiyle kazanın meydana geldiği kamuoyuna yansımış bulunmaktadır. Bu da ülkemizde denetim mekanizmasının birçok alanda olduğu gibi ulaşım hizmetlerinde de layıkıyla yapılmıyor olmasının her an acı veren elim kazaların olma ihtimalini gündeme getirmiş durumdadır.
 
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak elim kazada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu ve bunun gibi ülkemizi derin acılara sevk eden kazaların bir daha yaşanmaması
 
için ulaşım dahil tüm hizmet sektörlerinde devamlı ve sıkı denetimin olmazsa olmaz bir sorumluluk olduğunu kamuoyuna duyuruyor göreve yeni başlayan hükümetimize devlet ve millet hayatında denetime ağırlık vermesinin geleceğimiz açısından başta gelen bir zorunluluk olduğunu hatırlatıyoruz." BÜLTEN