Bylock'ta 11 bin kişinin mağduru FETÖ'cü Kayserili çıktı

Bazı müzik indirme siteleri ile bylock veri tabanını ilişkilendiren yazılım uzmanı eski TÜBİTAK çalışanı Kemalettin Cengiz Erbakırcı Kayserili çıktı.

Bylock'ta 11 bin kişinin mağduru FETÖ'cü Kayserili çıktı

Takvim’in haberine göre Erbakırcı’nın 1981 Kayseri doğumlu olduğu, kapatılan Samanyolu Eğitim Kurumlarında okuduğu, TÜBİTAK’ta çalıştığı, sonrasında istifa ettiği ve 15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün önce de yurt dışına çıktığı, şu anda ise Amsterdam’da yaşadığı iddia edildi.
 
‘Namaz vakti, kıble bul, en ucuz fiyat, almanca sözlük, ,İngilizce sözlük, Freezy ve araba2’ adlı program ile internet sitelerinden bylock’a bağlantı kurarak 11 bin 480 kişinin mağdur edilmesinde rol oynayan Erbakırcı’nın ‘mor beyin’ adlı bir yazılım ile söz konusu tuzağı gerçekleştirdiği bildirildi. 
 
FETÖ'nün özel bir kurgusuyla bazı kullanıcıların telefonlarının rızaları dışında Bylock ilişkilendirildiğini tespit ederek, kamuoyuna açıklayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'deki bütün başsavcılıklara 322 sayfalık bir liste gönderdi. Çalışmalar göre toplam 11 bin 480 kişinin söz konusu mağduriyeti yaşadığı iddia ediliyor. KAYNAK: TAKVİM