Bakan Özhaseki duyurmuştu – Kayseri'de bunu yapmayana 10 bin TL ceza!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından duyurulan, 81 ilde hayata geçirilen EGEDES uygulaması ile kurala uymayan sürücülere 10 bin TL cezai işlem uygulanacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bakan Özhaseki duyurmuştu – Kayseri'de bunu yapmayana 10 bin TL ceza!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) uygulaması ile egzoz muayenesini yaptırmaycean araçlara yönelik denetimler aralıksız sürdürülüyor.  Bakan Özhaseki’nin duyurduğu uygulama ile aracına bu hizmeti yaptırmayanlara 10 bin TL’ye yakın ceza kesilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 1 milyon araca ceza kesildiğini açıklamıştı. Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile trafikteki araçların egzoz muayenesi denetimi gerçekleştiriliyor. Kayseri dâhil 81 ilde egzoz muayenesi yaptırmayan araçlara ciddi idari yaptırımlar uygulanıyor.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘Temiz hava ve sağlıklı bir çevre için Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi EGEDES’i tüm illerimizde başarıyla uyguluyoruz. Trafiğin neden olduğu hava kirliliğiyle mücadele etmek için egzoz emisyon muayenesi yaptırmayan araçları tespit ediyoruz. Yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladık. Dünyamızı daha yeşil ve yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz’ şeklinde konuştu.

2024 yılında egzoz emisyon ölçümü yaptırmayanlara kesilecek idari para cezası 9.943 TL olarak belirlendi. Bu kararla, hava kirliliğinin önüne geçilmesi ve çevrenin korunması hedefleniyor.