Ankara – Kayseri – Nevşehir – Niğde – Dikkat Geliyor!

Ülke genelinde seyreden ortalamanın üzerindeki durum, İç Anadolu genelinde de kendisini gösterecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Ankara – Kayseri – Nevşehir – Niğde – Dikkat Geliyor!

Ülke genelinde ortalamanın üzerinde seyreden sıcaklıklar, İç Anadolu bölgesinde de kendisini gösterecek. 

Sıcaklıklar 30 Dereceye Yaklaşacak

Türkiye’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Nisan ayında da mevsim ortalamasının üzerinde seyredecek.

Bir müddet bu şekilde devam etmesi beklenen hava sıcaklıklarının, Nisan ayında, 8-9 derece birden yükselmesiyle bahar aylarında yazı yaşayacağız. 

Ankara – Kayseri – Nevşehir – Niğde – Dikkat Geliyor!

Ülke genelinde devam edecek olan yüksek sıcaklıkların, bir hafta daha devam etmesi bekleniyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, sıcaklıkların Libya üzerinden geldiğini belirtti. 

İlerleyen günlerde Cezayir üzerinden gelmesi beklenen sıcak hava dalgası ile İç Anadolu’da sıcaklıklar 30 derecelere kadar çıkacak. 

İklim değişikliğinin yan etkileri sebebiyle sıcaklıkların artık daha sık görüleceğini belirten Çalışkan, ’Sıcaklıklar Nisan başında 25- 30 dereceye kadar yükselecek. Her ay bir iki kere bu sıcak hava dalgaları geliyor. Eskiden bu kadar sık gelmezdi. Birden çok yükseliyor. Sonra Balkanlar üzerinden soğuk hava geliyor. Bu da bizim vücudumuz üzerinde dengesizliğe neden oluyor’ dedi.

Ankara – Kayseri – Nevşehir – Niğde – Dikkat Geliyor!

Çöl Tozları Devam Ediyor

Çöl tozunun etkisinin devam ettiğini belirten Dilek Çalışkan, ‘Bugünlerde Türkiye'nin üzeri bu çöl tozlarıyla kaplı. Yağış olmadığı, rüzgârlar da esmediği için tozlar kalmaya devam edecek’ açıklamasında bulundu.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 4 Nisan'dan sonra düşmesi bekleniyor.