15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu Lisesi'nde Çanakkale Ruhu Semineri

15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu Lisesi'nde, öğrencilere Çanakkale Destanı'nı anlatman ve Çanakkale Ruhu'nu yaşatmak adına 1915 Kayseri Çanakkale Şehit Yakınları Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından seminer düzenlendi.

15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu Lisesi'nde Çanakkale Ruhu Semineri

Gerçekleşen seminere Dernek Başkanı Rıza Yağar, Okul Müdürü Mustafa Kaplan, Denizli Yaren Kültür Sanat Turizm Dernek Başkanı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi Safiye Samyeli, Kayseri Halk Ozanları Derneği Başkanı Turgut Aydın ve Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Mehmet Necati Devir katıldı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı Çanakkale Destanı sinevizyon gösterisinin gerçekleştiği seminerde, açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Rıza Yağar, İçişleri Bakanlığı’nın katkılarıyla, Kayseri Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izni ile yapılan projenin bir ayağı olan seminerdeki amacın, 7’den 77’ye vatandaşların, genç nesillerin Çanakkale Destanı’nı anlamasını sağlamak, bu destanı onlara anlatmak ve yaşatmak olduğunu ifade ederek, bu anlamda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. 
 
Programda konuşan Halk Şairi Safiye Samyeli ise, Çanakkale Destanı’nı anlatan şiir okuyarak başladığı konuşmasında, her Türk’ün mutlaka Çanakkale’ye gitmesi ve Çanakkale Destanı’nı öğrenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Son söz alan Kayseri Halk Ozanları Derneği Başkanı Turgut Aydın da öğrencilere Çanakkale Destanı’nı; ‘geldiler, gördüler, gittiler’ şeklinde özetleyerek eğitim ve mesleki konularda kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.
 
Seminer, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Mehmet Necati Devir’in Çanakkale ezgileri konulu kanun konseri ile son buldu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ