ZAMLAR DALGA DALGA

Akaryakıt, ulaşım, doğalgaz, elektrik, su, gıda ve giyim ürünlerindeki fiyat artışları otomatiğe bağlandı. İğneden ipliğe yapılan zamlar, vatandaşın belini büktü.

ZAMLAR DALGA DALGA

ESKİ GÜNLERE DÖNDÜK

Türkiye’de halk her gün yeni bir zam haberi ile uyanır hale geldi. Pandemi sürecinde yüksek fiyat artışlarından yakınan vatandaş, son aylarda art arda gelen fiyat artışlarıyla adeta kıskaca girdi. Elektrik, su, doğalgaz ve ulaşım gibi zorunlu giderlerin yanı sıra gıda ve giyecek gibi temel tüketim maddeleri de haftalık olarak artmaya devam ediyor. Marketlerdeki gıda fiyatları otomatiğe bağlanmışçasına haftalık olarak yükseliyor. Son haftada akaryakıt, doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar ise bardağı taşıran son damla oldu.

HALKIN GÜNDEMİ ZAMLAR

TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının kat kat üzerinde olan zamlar, duracak gibi de görünmüyor. Döviz ve altın fiyatlarındaki artışlarında etkisiyle yeni zam dalgasının geleceği konuşuluyor. Özellikle akaryakıt, doğalgaz ve elektrik fiyatlarının kıştan önce yine zam göreceği tahmin ediliyor. Halkın hayat pahalılığına karşı tepkisi ise sosyal medya platformlarında yükseliyor. Zam dalgası, halkın en önemli ve tek gündem maddesi haline gelirken, siyasetin gündemi ise yine siyasi tartışmalardan oluyor.

KÖTÜ DURUMDAYIZ

Ekonomideki bu tablo, muhalefet partili milletvekillerinin de tepkisini çekiyor. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kötü yönetimin faturasının millete kesildiğini ileri sürerek, bu durumdan kurtulmanın yolunun erken seçim olduğunu savundu. Arık, “Millet artık fatura ödemekten bıktı” dedi. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ise “Dünya Sefalet Endeksi’nde Türkiye 156 ülke içinde 21. Sırada yer alıyor. Yani dünyada en sefil durumundaki 21. Ülkeyiz. Vatandaş bu saltanata son verecek” diye konuştu.