VEKİLDEN SKANDAL PAYLAŞIM

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis'in parlamenter sistemi savunmak için Devlet Bahçeli'nin de yer aldığı bir fotoğrafı paylaşması, MHP'lileri kızdırdı. Tepkiler üzerine bu paylaşımını silen Atçı, benzer bir videoyu yayınlamayı sürdürdü.

VEKİLDEN SKANDAL PAYLAŞIM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçimleri kazanmaları halinde parlamenter sistemi geri getireceklerini bu nedenle Başbakan adayı olduğunu açıklaması üzerine yeniden başlayan hükümet sistemi tartışmalarına AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis de katıldı. Sosyal Medya hesabı Twitter’den daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faaliyetlerini paylayan Nergis, bu kez parlamenter sistemi eleştiren bazı paylaşımlara destek verdi.

Nergis, ilk olarak Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın, 57. Hükümetin Başbakanı Bülent Ecevit’in dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaşadığı krizi anlatan videosunu retweetledi. Bu videoda da dönemin MHP’li bakanları yer alıyor. Daha sonra kendi adına bir twet atan Nergis, 57. Hükümetin Başbakanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz’ın da yer aldığı bir fotoğrafı, “Parlamenter sistemi isteyenler; DSP, ANAP ve MHP tarafından 4 Haziran 1999’da kurulan 57. Hükümeti hatırlasın” notu eşliğinde paylaştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhur ittifakı ortağı olduğunu unuturcasına paylaşım yapan Hülya Atçı Nergis’in bu paylaşımı, diğer gönderilerinin aksine hiç paylaşım almadı. Partililerin durumu fark etmesi şeklinde algılanan bu gelişme, Cumhur ittifakının ortağı olan MHP’lilerin büyük tepkisine neden oldu. Partililerin, durumu MHP ve AK Parti Genel Merkezi’ne bildirdiği ve Nergis’i parti yetkililerine şikayet ettiği öğrenildi. Tepkiler üzerine, bu twitini silen Nergis, söz konusu videoyu da yayınlamayı sürdürdü.

Bazı paylaşım ve açıklamaları ciddi eleştiri alan Nergis, daha önce de kadınlara yönelik bir açıklaması nedeniyle gündem olmuştu. Türkiye’deki kadın cinayetlerini Avrupa ile kıyaslayan Nergis, bu cinayetlerin basın tarafından abartıldığını ileri sürmüştü. Hukukçu bir milletvekili olan Hülya Atçı Nergis’in sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda bozuk bir Türkçe kullanması ve yazım kurallarını bilmemesi de eleştiri konusu oluyor.

>>HABER MERKEZİ