Zafere doğru...

Kayseri'de kamu kurum ve kuruluşları ile STK 'ların yöneticileri 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Zafere doğru...

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi mesajında, “Çanakkale Zaferimiz bir daha dönmemek üzere cepheye koşan şanlı ecdadımızın, dünyada emsali olmayan, bir kahramanlık destanıdır. Bu büyük zaferin kazanıldığı 18 Mart günü aynı zamanda vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak, kahramanlıklarını ve büyük fedakârlıklarını daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla “Şehitler Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir.” dedi. 

“EMANETE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ”

Mesajında, “Aziz Milletimiz, bu toprakları bize vatan kılan, kutsal değerlerimiz uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak en değerli varlıkları olan canlarını hiçe sayan kahraman şehitlerimizi asla unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını kalbimizde yaşatmak ve emanetlerine sahip çıkmak bizlerin en önemli görevidir.” diyen Vali Günaydın, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutladı.

“RAHMETLE ANIYORUM”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Toprağı vatan yapan, yedi düvele meydan okuyan, ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten Türk Milleti’nin destanı Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.” dedi.

“ŞANLI BİR ZAFER OLARAK YAZILMIŞTIR”

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da mesajında, “Milletimizin kahramanlık destanı ile dolu tarihinde dünyaya damga vuran en önemli zaferlerinden biriside 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’dir. Bundan 106 yıl önce kazanılan bu zafer ‘Çanakkale Geçilmez’ ilkesi ile tarihimize şanlı bir zafer olarak yazılmıştır. Rabbim bir daha bu tür sıkıntılar göstermesin.” dedi.

“TÜRK MİLLETİ TARİH BOYUNCA DESTANLAR YAZDI”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk Milleti 'nin tarih boyunca kahramanlıklarıyla destanlar yazdığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Çanakkale Şehitleri başta olmak üzere, vatanı, bayrağı ve milleti için canını feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah 'tan rahmet diliyorum.” dedi.

“GÖREVİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMALIYIZ”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın mesajında 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 'nin anlam ve önemini vurgulayarak, “Vatan savunmasında toprağa verdiğimiz tüm şehitlerimizle helalleşmek istiyorsak, görevimizi en iyi şekilde yapmalıyız.” dedi.

“ÇANAKKALE RUHU DEVAM ETMEKTEDİR”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Çanakkale’de var olan bu ruh 106 yıl sonra da benliğinden hiçbir şey kaybetmeden varlığını sürdürmektedir. Aziz Milletimiz bunu her fırsatta göstermiştir.” dedi.

Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Çanakkale’nin Türk Milleti’nin tarihi bir direnişi olduğunu söyledi.

“EN GÜÇLÜ İLHAM KAYNAĞI”

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, “Çanakkale,  bir milletin var oluş ve yok oluş arasında verdiği destansı mücadelenin adıdır. Bu nedenle 18 Mart Çanakkale Zaferi yalnızca geçmişimizin büyük zaferi değil, geleceğimize ışık tutan en güçlü ilham kaynağıdır. Aradan yüzyıl değil yüzyıllar da geçse bu millet için kılavuz olmaya devam edecektir.” dedi.

“HAİNLERİN KULAĞINA KÜPE OLMALI”

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yılı dolayısı ile bir kutlama mesajında, “Çanakkale’de yazılan destan, Kurtuluş Savaşı’nda yazılan destan hainlerin kulağına küpe olmalıdır. Ülkemizi bölmeye yönelik girişimlerde bulunanlara, savaş meydanlarında destan yazan dedelerin torunları olarak aynı kararlılığı göstereceğimize emin olabilirler. Dünya var oldukça bu kutlu topraklar Türk toprağı olarak kalmaya devam edecektir. Çanakkale’den dünyaya gerekli cevabı veren mübarek şehitlerimizi, gazilerimizi, dedelerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

“UNUTULMAZ BİR DESTAN”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy mesajında 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin milletimizin birlik ve beraberlik uğruna tüm varlığını ortaya koyduğu unutulmaz bir destan olduğu vurgulayarak, “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, Cenab-ı Allahtan rahmet diliyorum.” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İyi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, CHP İl Başkanı Ümit Özer, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve Türk Metal Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ali Gökkaya da yayımladıkları mesajla, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünü kutladı.

Haber Merkezi