Yüzde 50 zam yapıldı - Şubat ayında hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50'ye yakın artış yapıldığını açıkladı. Yeni ödemeler şubat ayında hesaplara geçecek. Peki yeni tutarlar kaç TL oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Yüzde 50 zam yapıldı - Şubat ayında hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50'ye yakın artış yapıldığını açıkladı. Yeni tutarların şubat ayında hesaplara geçeceğini aktaran Göktaş, yaşlı aylığının 3 bin 504 TL’ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıklarının 4 bin 196 TL’ye, evde bakım yardımının 7 bin 608 TL’ye çıkarıldığını söyledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Yüzde 50 zam yapıldı - Şubat ayında hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarıyla birlikte evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artış yapıldığını açıkladı.

Sosyal hizmet ve yardımların kapasitesini ve hizmetlerini iyileştirmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Göktaş, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeye, ortaya çıkacak yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeye devam edeceklerini vurguladı.

Göktaş, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da bin 874 TL’den 2 bin 797 TL’ye yükseldiğini ifade etti.
Engellilerin kendi sosyal çevrelerinden ayrılmadan, aileleri ve yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasının ve güçlenmesinin önemine vurgu yapan Göktaş, Evde Bakım Yardımı’nın 5 bin 97 TL’den 7 bin 608 TL’ye çıkarıldığını bildirdi.

Bakan Göktaş yeni tutarların şubat ayı itibariyle hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını söyledi.