Az Malzemeli Kurabiye Tarifi - Bademli Kurabiye Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi

Az malzemeli ve pratik kurabiye tarifi ile tanışın! Bademli kurabiyeler, nefis lezzetiyle sizi şımartacak. Hemen mutfağa geçin, kolayca hazırlayın ve lezzetin keyfini çıkarın. Tarifin detayları haberimizde...

Az Malzemeli Kurabiye Tarifi - Bademli Kurabiye Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi

Tatlı ve hafif lezzetleriyle sofralara keyif katan bademli kurabiye tarifi, az malzemeyle pratik bir şekilde hazırlanıyor. Evde kolaylıkla yapılabilecek bu nefis kurabiyeler, hem hızlı hem de lezzet dolu bir atıştırmalık alternatifi sunuyor. Yumuşacık dokusu ve badem aromasıyla fark yaratan bu tarif, herkesin favorisi olmaya aday!

İşte tarifin hazırlanışı;

Malzemeler;
1 adet yumurta
125 gr  tereyağı
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
2 - 2,5 su bardağı un
1 su bardağı çiğ iç tatlı badem

Bademleri rondoya alın ve biraz iri olacak şekilde geçirin.
Derin bir kaba oda ısısındaki tereyağını alın.
Yumurta, şeker, vanilya, kabartma tozu ve unun bir kısmı eklenerek hamur yoğurun.
Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
En son bademleri ekleyin.
Hamura rulo şekli verin.
Çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
Fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.
Pişen kurabiyelere soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.