YRP'den Şaşkınlık Yaratan Çıkış!

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığı teklif sonucunda Kayseri'deki tüm afişlerin toplatılmasına, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) Melikgazi Belediye Başkan Adayı Ahmet Taylan tepkisi şaşkınlık yarattı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

YRP'den Şaşkınlık Yaratan Çıkış!

AK Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptığı teklif sonucunda Kayseri’deki tüm afişlerin toplatılmasına, Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Melikgazi Belediye Başkan Adayı Ahmet Taylan tepki gösterdi. 'Bu durum adaletsiz' eleştirisi yapan Taylan’a birçok siyasi çevreden, 'Yaşadığı şehirden mi haberi yok? Partisiyle mi bağları kopuk? AK Parti’nin teklifi tüm siyasi partilerin onayıyla kabul edildi. Böyle ezber ve bilgisizce siyaset mi yapılır?' şeklinde tepkiler geldi. YRP'den Şaşkınlık Yaratan Çıkış!

Ne Olmuştu?

AK Parti Kayseri Teşkilatı, 4 Mart Pazartesi tarihinde Kayseri’de yasal olmayan bölgelerde bulunan, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan tüm siyasi; görsel, afiş ve brandaların kaldırılması ile ilgili Seçim Kuruluna dilekçe vermişti. 5 Mart Salı günü alınan kararla birlikte tüm siyasi partilerin onayıyla AK Parti Kayseri Teşkilatının Seçim Kuruluna verdiği dilekçe kabul edilmişti.

Buna göre; Kayseri’de bulunan şikâyete konu tüm görsel afiş ve brandaların asıldığı yerlerin 298 Sayılı Kanunda belirtilen ve Seçim Kurulu tarafından izin verilen yerlerde olmadığı anlaşılan, 298 sayılı kanun ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı olarak asılan tüm görsel, afiş ve brandaların izin verilen alanlar dışında ve konut sahibi vatandaşlar tarafından asılanlar haricindeki, tüm siyasi partiler, bağımsız adaylar, muhtarlar ve muhtar adayları tarafından yasal olmayan trafik lambaları, trafik işaret panoları, köprü, üst geçitler, bu mecraların ayakları ve altları, ağaçlar, tramvay güzergâhlarında bulunan tüm görsel afiş ve brandaların ve benzeri malzemeler kaldırılacak.

Alınan kararla birlikte 6 Mart Çarşamba tarihi itibariyle Kayseri’de yasal olmayan bölgelerde bulunan, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan tüm siyasi; görsel, afiş ve brandalar kolluk kuvvetleri tarafından kaldırılacak.