Yine Türkler – Paylaşım Rekoru Kırıldı – Seslerini Dünyaya Duyurdular

Güvenli bölge ilan edilen Refah kentinde Filistinlilerin kaldığı kampı vuran İsrail Ordusu, 40 Filistinlinin ölümüne sebep oldu. Yaşanan bu olayın ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Tüm dünyayı etkileyen bu olayı dünyaya duyuranlar ise Türk kadınlar oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Yine Türkler – Paylaşım Rekoru Kırıldı – Seslerini Dünyaya Duyurdular

Kamplarda kalan 40 kişinin ölümüne sebep olan saldırı sonrası, Gazze de bulunan Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, ‘İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor’ ifadelerine yer verildi.

Yine Türkler – Paylaşım Rekoru Kırıldı – Seslerini Dünyaya Duyurdular

Saldırısı sonrası tepkiler dünya çapında tepkiler çığ gibi büyüdü. Yaşanan bu vahim olayı tüm dünyaya duyuranlar ise çizim ve grafik paylaşımlarıyla Türkler oldu. 
Türkiye’den dünyaya ya yayılan tepkiyi ise 2015 yılında gönüllü genç kadınlar tarafından kurulan Human Movie Team / İnsan Film Ekibi duyurdu. 

Human Movie Team / İnsan Film Ekibi ınstgram hesaplarından paylaştıkları çizimleri ile Filistinlilerin sesi olmayı ve yaşanan bu vahşeti dünyaya duyurmayı başardı. 5 Milyondan fazla paylaşılan çizim kim bunlar sorusunu akıllara getirdi.

Human Movie Team Ekibi 

‘İzle, düşün, harekete geç!’ sloganıyla sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan Human Movie Team, kadınlardan ve gönüllülerden oluşan ekip, haksızlığa uğrayan coğrafyalardaki insanların sesini duyurmaya ve farkındalık oluşturmaya çalışan bir ekip olarak tanınıyor.