Yerli ürünlerde zamlı yükseliş!

İsrail'in gen, yaşlı çocuk ve kadın demeden sivilleri hedef aldığı eylemlerinde batılı devletler sessizliğini korusa da dünya genelinde vatandaşlar İsrail ve Amerika ürünlerini boykot ederken yerli ürünlere yöneliyor. Bu kapsamda Kayseri'de de o yerli ürüne gelen zamlı yükseliş dikkatlerden kaçmadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Yerli ürünlerde zamlı yükseliş!

İsrail'in Filistin'e yönelik ''Soykırım'' olarak nitelendirilen eylemlerinde binlerce genç, yaşlı, çocuk ve kadın hedef alındı. Dünya genelinde Burger King, mcDonald's, Ariel, Fairy gibi gıde ve temizlik ürünleri boykot edilirken Türkiye'de vatandaşlar yerli malına yöneldi. Artan talep nedeniyle bu ürünlerde artış gözlemlendi.

Dünyada ve Türkiye'de İsrail, Amerika ürünleri oldukça popüler yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz ne varsa günlük hayattaki rutinlerimize ortak olan bu ülkelerin ürünleri Türkiye'de ve dünyada Filistin zulmü nedeniyle boykot ediliyor. 

Yerli ürünlerde zamlı yükseliş!

Boykot edilen ürünler arasında yerini alan temizlik ürünlerinde satışlar azaldı. Vatandaşlar yerli malı temizlik ürünlerine yöneldi.

Yerli ürünlere artan talep nedeniyle Hayat Holding bünyesinde üretilen Bingo sıvı deterjanda önemli ölçüde fiyat artışı gözlemlendi.

Yerli ürünlerde zamlı yükseliş!

Örneğin Bingo soft yumuşatıcı bu yılbaşında 960 ml 40 TL iken şu anda 125 TL'den satışa sunuluyor.

Yerli ürünlerde zamlı yükseliş!

Bingo 2L sıvı deterjan çeşitleri fiyatları ise 66 TL'den 125 TL'ye çıkmış durumda. Toz deterjan ise 10 kg 300 TL'den satışa çıkacak.