Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı için Birleşik Krallık ile 1,2 milyar avroluk sözleşme

Kayseri'nin hızlı tren ile ilgili beklediği o haber geldi. Kayseri'ye hızlı tren geliyor mu? Cevabı Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı için Birleşik Krallık ile 1,2 milyar avroluk sözleşme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Yerköy - Kayseri YHT Projesi ile 250 km/saat hızla, 142 km’lik çift hat uzunluğunda, elektrikli ve sinyalli karma (Yük-Yolcu) işletmecilik yapılması hedefliyor.
YHT hattının devreye girmesiyle Yerköy-Kayseri mevcut konvansiyonel demiryolu ile 3 buçuk saatte sağlanan ulaşım 1 saatin altına, Ankara - Kayseri arası mevcut konvansiyonel demiryolu ile 7 saatte sağlanan ulaşım süresi 2 saate ve İstanbul-Kayseri arası ise 5 saat 15 dakikaya düşmesi planlanıyor.  
Bu YHT hattı ile birlikte Ankara, Kırıkkale, Yerköy, Şefaatli, Yenifakılı ve Kayseri istasyonlarımız arasında bir yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşınması hedefleniyor.
Projenin tamamlanmasıyla; yolcu ve yük taşımacılığında zaman tasarrufu; su kirliliği, hava kirliliği, gürültü kirliliğinin azalmasına, karayolu işletme giderlerinde azalmalar ile ülke ekonomisine büyük kazançlar sağlanacak. 

Bu çerçevede Kayseri ve Yerköy arasında hayata geçirilecek yeni yüksek hızlı elektrikli demir yolu hattının kredi sözleşmesi için İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu’nda imza töreni gerçekleştirildi.
İmza törenine Birleşik Krallık'ın Ankara Büyükelçisi Jill Morris, Birleşik Krallık'ın İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve üstlenici şirketlerin yetkilileri katıldı.

UKEF, Avusturya, İtalya ve Polonya ihracat kredi kuruluşları ile İslami Yatırım ve İhracat Kredi Sigortası Kurumu (ICIEC), Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattının Yerköy-Kayseri bölümü için 1,2 milyar avro finansman sağlayacak.