Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak? İşte beklenen rakam!

Vatandaş yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağını merakla beklerken isabetli öngörülerde bulunduğu bilinen yeminli mali müşavir kritik bir analiz yaptı. Bakın yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak? Refah payı düzenlemesi emeklileri nasıl etkileyecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak? İşte beklenen rakam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaş yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağını merakla beklerken isabetli öngörülerde bulunduğu bilinen yeminli mali müşavir kritik bir analiz yaptı. Bakın yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak? Refah payı düzenlemesi emeklileri nasıl etkileyecek? Çeşitli öngörüler içerisinde hangisinin daha güçlü olduğu hâlâ belirlenemezken, ekonomistler tahminlerde bulunuyor.

Milliyet'in haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın memur ve memur emeklilerine yüzde 50 civarında bir zam yapılacağına dair açıklamalarını hatırlatan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş’tan çarpıcı bir tahmin geldi.

Mali Müşavir Kurtuluş, Bakan Işıkhan’ın yüzde 38 civarında SSK ve Bağkur emeklilerine zam yapılacağını tahmininin enflasyon farkı olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mutlaka refah payı artışı yapacağına dair öngörüsünü belirtti.

Bu hesaplamalar ışığında SSK ve Bağkur emeklilerine yapılacak zammın, asgari ücretliye yapılacak zammın yüzde 50 civarında olacağı düşüncesinde olduklarını dile getirdi.

Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrete yönelik beklentilerinin geçerliliğini koruduğunu belirten Kurtuluş, 'Enflasyonun üzerinde bir artış yapılacağı kanaatindeyiz. Daha önce de belirttiğim gibi refah payı beklentisi ile birlikte yüzde 50 civarında bir artış olacaktır. 17 bin 104 TL civarında bir asgari ücretin belirleneceği kanaatindeyiz.' dedi.

Refah payı düzenlemesinden kimler yararlanacak?

Yüzde 50 oranında artış olması durumunda en düşük SSK, Bağkur emeklisinin maaşının 7 bin 500 TL’den 11 bin 250 TL’ye çıkmasını öngördüklerini bildirdi. En düşük memur emeklisi maaşının ise yüzde 50 oranında artış sonucu 9 bin 876 TL’den 14 bin 814 TL’ye yükselmesini beklediklerini dile getirdi.

SSK, Bağkur ve asgari ücretliler için bir refah payı düzenlemesinin yüksek olasılık olduğunu ancak memur emeklilerine böyle bir iyileştirmenin olmayabileceği düşünülüyor.