Dilan Polat olayları bakanlığı harekete geçirdi: Bakan Şimşek'ten flaş talimat!

Flaş Haber... Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın vergi kaçakçılığı, kara para aklama iddiaları gündemi sallarken Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Bakan Şimşek talimatta bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Dilan Polat olayları bakanlığı harekete geçirdi: Bakan Şimşek'ten flaş talimat!

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın vergi kaçakçılığı, kara para aklama iddiaları gündemi sallarken Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda flaş gelişme yaşandı. Bakan Mehmet Şimşek, vergilerdeki istisna ve muafiyetlerin tek tek incelenmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan ayrıntılı bir çalışma talep etti. İşte detaylar...

Ünlü İş insanı Dilan Polat'ın gözler önüne serdiği servetin arka planı olarak birçok iddia gündeme oturdu. Buna göre Polat ailesinin vergi kaçakçılığı, kara para aklama yaptığı iddiaları öne sürülerek çeşitli belgeler ortaya çıktı.

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Dilan Polat ve Engin Polat’ı yakın takibe aldı.MASAK, bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan şirketler olduğunu saptadı.

Bu olay gündemdeki yerini korurken, Sözcü Gazetesi'nden Hülya Oruçoğlu'nun haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılını işaret ederek, Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan "Vergi harcamaları gözden geçirilecek, etkin olmayan istisna, muafiyet ve indirimler kaldırılacaktır." ifadesi doğrultusunda, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan detaylı çalışma talep etti.

Bu çalışma kapsamında vergi türlerinde bulunan tüm istisna ve muafiyetler tek tek ele alınacak. Hangi istisnaların etkin olduğu, hangilerinin ne gibi avantajlar sağladığı ayrıntılı şekilde incelenecek.