Kürşat Açıkgöz

Haydi Kayseri

Kürşat Açıkgöz

SMA hastası Hasan Çınar ve Melih Eymen için yurtdışında gerçekleştirilebilen Zolgensma gen tedavisi için Süyüm ile Ceylan ailesi adına yardım çağrısında bulunmuştuk.  Kayseri basını olarak Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelerek SMA hastası Hasan Çınar ve Melih Eymen için başlattığımız kampanyayı duyurmuştuk.  O gün valilik izni ile başlatılan kampanyalarla Hasan Çınar tedavi için gereken miktarın yüzde 54’ü tamamlanırken Melih Eymen için ise henüz yüzde 30’du. Geldiğimiz noktada Hasan Çınar’ın kampanyası yüzde 60, Melih Eymen’in kampanyası yüzde 35 oldu.
İnşallah bu gece yapacağımız katkılar ile kampanyaları belli bir noktaya taşıyıp bitirilmesi yönündeki irademizi ortaya koyacağız. 
Burada acizane tavsiyem gelin hep beraber bu kampanyaları sahiplenelim. Biz bugün bu ailelere sahip çıkmayacaksak kime sahip çıkacağız. Kayseri’de bu sorunun ortadan kaldırmazsak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önünü açmazsak yaptığımız maddi hizmetler insanımızı ne kadar tatmin edebilir. 
Hep övünürüz milli mücadele yıllarında Kayseri Lisesi mezun vermedi diye…
Gelin bu yılda gerekirse camilerimizi tek minareli yaptıralım. Gelin kaldırımları seneye yenileyelim. Gelin festivalmiş eğlenceymiş bu yıl erteleyelim. Ama bu şehre bir anı, bir hikaye ve iki ömür bırakalım. 
Gelin elimizi değil yüreğimizi taşın altına koyalım.
Sorarlarsa bu cami niye tek minareli ya da minaresiz diye, hayırseverlerimiz onun parası iki yavrumuzun tedavisi için verdi diyelim. 
Haydi Kayseri gün birlik ve beraberlik günü. 
Gün evladına sahip çıkma günü. 
Biz bu iyilik ve kardeşlik hareketini Kayseri’den başlatıyoruz.
Allah yar ve yardımcımız olsun. 
İnşallah kampanya hedefine ulaşır.

Yazarın Diğer Yazıları