Kürşat Açıkgöz

AK Parti'nin zaferi Özhaseki'ye Bağlı

Kürşat Açıkgöz


Yerel Seçimlere yaklaşık 8-9 ay gibi kısa bir süre kaldı. Bu kısa süre zarfında siyasi partilerde hazırlıklarını hızlandırmaya başladı. Öyle ki; genel seçimde oluşturulan algı ile kısa süre olmasına rağmen seçmenin tercihi netleşti ve ikinci turda da olsa Cumhur İttifakı seçimden zaferle ayrıldı. 
Cumhur İttifakı yerel seçim stratejisini bir nevi belirlemiş gibi. Tabi süreç içerisinde bir takım değişikliklerin olması mümkün ama genel birliktelik şuan itibari ile devam edeceğe benziyor. Bununla beraber Millet ittifakının ne yapacağı belli değil. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi ellerinde bulunduran Millet İttifakı’nın seçim stratejisi şuan yok. Hatta Millet ittifakı yok! Millet ittifakının bileşenlerinin ne yapacağı belli değil. İyi Parti’nin masayı dağıtması, diğer partilerin ayrı baş çekmesi ve özellikle CHP’deki genel başkan krizi yerel seçimde Millet ittifakı partilerinin kan kaybedeceğine işaret ediyor. 
Tabi Millet ittifakı partilerinin keşmekeşin içinde bulunması, kimsenin oyunun kimsenin cebinde olduğunu da ifade etmiyor. Yarın yeni parti kurulur, yeni isimler ortaya çıkar. Burası Türkiye bu işler belli olmaz.
Ama bugün itibariyle son durumu analiz eden Cumhur İttifakı Özellikle 2019’da kaybettiği belediyeleri alabilmek için bugünden çalışmaya başladı. 
Özellikle İstanbul’u almak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bunların en önemli adımı ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişimliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin misyonu. 
Biliyorsunuz, Özhaseki’nin son dakikaya kadar Bakanlar Kurulu’nda olup olmayacağı belli değildi. Hatta “siyaseti bıraktım” çıkışları Kayseri’deki hava “Özhaseki dönemi kapandı mı?” sorularını beraberinde getirmişti. Hatta “Özhaseki bitti” diye birileri başka yerlere göz kırpmış, başka dengeler arayışına girmişti. 
Özhaseki’nin bakan olması ile beraber “radara yakalananlara” Bakan Özhaseki Kayseri’de düzenlediği toplantı ile sitemini dile getirmişti. 
Evet, geldiğimiz noktada Bakan Özhaseki Efsane gibi geri dönmüş ve iktidarın iç siyasetteki en önemli aktörlerinden birisi olmayı yeniden başarmıştı. 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile Ak Parti’ye Ankara’yı kazandıramayan Özhaseki’ye şimdi çok önemli bir misyon yüklendi. Yeni bir fırsat daha verildi.
Sadece Ankara değil, İstanbul başta olmak üzere; İzmir, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Hatay’ın yeniden kazanılması için Bakan Özhaseki, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığındaki tecrübesi ve alan hakimiyeti ile yeniden sahada ve Ak Parti’nin 2024 zaferini yazmak için canla başla çalışıyor.
Bakan Özhaseki özellikle kentsel dönüşümle alakalı çok önemli hamleler hazırlamış. Katıldığı bir çok programda daha önceki yaptıkları başarıları sıralayarak Özellikle İstanbul’da 1.5 milyon konutun yenilenmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Ortalama 16 milyon nüfusa, 11 milyon seçmene sahip İstanbul’da 1.5 milyon konut yapmak demek seçime kazanmak demektir. 1.5 milyon konut hemen bitecek bir iş değil ama burada atılacak büyük bir adım dahi İstanbul’un tamamını etkileyecek, seçimde Ak Parti’nin kazanması için büyük bir yol taşı olacaktır. 
Bu açıdan baktığımız zaman görüyoruz ki: İstanbul’un kaderi Özhaseki’nin elinde. Ak Parti’nin zaferi Özhaseki’ye bağlı…
Özhaseki’nin başarısı, Ak Parti’nin 2024 seçimlerinde tarihi bir başarı elde etmesinin önünü açacaktır. 
Anladığınız üzere; Ak Parti’nin seçimlerde en büyük kozlarından birisi “Kentsel Dönüşüm” olacaktır.  
Öyle ki; Bakan Özhaseki son katıldığı İstanbul programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 2012'de çıkan kanun kapsamında İstanbul'da 800 bin civarında evin yenilendiğini söylüyor. Özhaseki, ancak yakın bir gelecekte olası bir deprem felaketine karşı 1,5 milyon evin daha yenilenmesi gerektiğini ifade ederek, özellikle 600 bin konutun çok acil olduğunu vurguluyor. 
Hatta Özhaseki "O yüzdendir ki belediye başkanı arkadaşlarımıza lütfen yardımcı olun. Hatta belediye başkanlarımız kentsel dönüşüme girmiyorlar ise gidin kapılarını çalın. Yapmayanlardan hesap sorun." Diyerek yerel seçimlerde daha bunları çok konuşacaklarını bir nevi ifade ediyor. 
Bakan Özhaseki’nin bu gayreti ve başarısı 2024’te zaferle taçlanırsa, Özhaseki siyaseti hem bırakmaz hem de daha yüksek yerlerde devam eder. 
Umarım bizlerde Kayseri olarak Bakan Özhaseki’nin bu dönemki vizyonundan hakkıyla istifade ederek “şehrimizde tıkanan Kentsel Dönüşümlerin” önünü açarız. 
Aksi halde Kayseri’de de kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. Şehrin vizyonuna uygun projeler ve icraatlar olmadığını takdirde, Ak Parti’nin Kayseri’de de işi zor olur. Kazansa dahi eski havayı yakalayamaz. Beklenti oldukça yüksek. Bu açıdan Özhaseki’nin yükü daha da ağır.
 

Yazarın Diğer Yazıları