Kürşat Açıkgöz

HAYDİ KAYSERİ!

Kürşat Açıkgöz

Geçtiğimiz günlerde “Bir şehrin imtihanı” başlığı ile bir yazı kaleme almış, Kayseri’de yaşayan SMA hastası iki küçük yavrumuzun destek beklediğini ifade etmiştim.

Dün ise Kayseri’de günlük yayın yapan üç yerel gazetemiz Anadolu Haber, Gazete Kayseri ve Gerçek Haber sürmanşetten Melih Eymen ve Hasan Çınar’ın yardım çağrısını gündeme getirdi.

Kayseri’de yürüme zorluğu yaşayan Melih Eymen Ceylan ve Hasan Çınar Süyüm'e SMA Tip 2 tanısı konulmuştu. Ceylan'ın ve Çınar’ın tedavisi için Dubai'de bir hastane ile görüşen aileden 1 milyon 822 bin dolar istenmiş, Kayseri Valiliği'nden izin alınarak yardım kampanyası başlatılmıştı. Melih Eymen için toplanan rakam yüzde 27, Hasan Çınar içinse toplanan rakam ise yüzde 51 seviyesine ulaştı.

Evlatlarımızın son durumunu gazetelerimiz bu şekilde gündeme taşıdı.

Bu çağrılarla birlikte Melih Eymen ve Hasan Çınar’ın sesi olan gazetelerimize, genel yayın yönetmenlerine ve sahiplerine çok teşekkür ediyorum.

Bugünden itibaren de bizler münferit kampanyalar ile iki yavrumuza sahip çıkmaya çalışacağız. Bir buçuk milyonluk bir nüfusa sahip olan bir şehirde bir günde toplanacak yardım aylardır toplanamıyor. Bizlerin sesi bir yere kadar ulaşıyor. Aslında şehri yöneten, yönlendiren üç kişi bu işe el atsa on dakikada çözülecek bir işe aylardır tamamlanamıyor.

İnşallah bu üç gazetemizin attığı manşetler ile yapılan yardım çağrısı şehri yöneten; Vali, Belediye Başkanı, Milletvekili, bakan vesaire gibi a protokolünün dikkatini çekerde bu çocuklarımız diğer illerde olduğu gibi kampanyalarını tamamlar ve tedavileri biran önce başlar. Mesela bir festivale verilecek paralar bu evlatlarımıza verilse olmaz mı? Bir Cuma vaazında bu evlatlarımız için çağrıda bulunulsa, para toplansa olmaz mı? Bir camiyi bu yıl değil de seneye yaptırsak olmaz mı?

Çünkü bunların zamanı kalmadı denecek noktadayız. Bu günlerde geçerse tedavisi mümkün olmayacak!

Türkiye genelinde SMA ile mücadele eden çocuklarımız varken Kayseri’nin bu mücadeleyi kazanan şehir olması için başta kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşüyor.

Bu bağlamda bugünden itibaren Kayseri’nin önde gelen isimlerine buradan yardım çağrısında bulunuyorum. Bir aylık maaşınızı, bir günlük kazancınızı gelin bu evlatlarımıza bağışlayın. Hep beraber bu evlatlarımıza sahip çıkalım.

Gelin bu imtihanı beraber kazanalım.

Gelin mahşer günü gelmeden hesaba çekilmeden, bu evlatlarımızı ölüme terk etmeyelim.

Biz maddi sebepleri tamamlayalım, şifa zaten Şafi olan Rabbimizden…

Yazarın Diğer Yazıları