Kürşat Açıkgöz

FETÖ operasyonları ve düşündürdükleri

Kürşat Açıkgöz


TÜRKİYE’NİN dört bir yanında olduğu gibi Kayseri’de de zaman zaman FETÖ operasyonları yapılıyor ve FETÖ ile mücadele de devletin kararlılıkla bu operasyonlara devam edeceği mesajı veriliyor. Zamanında süreci her ne kadar suistimal edip rant sağlamaya çalışanlar ve bunlara çanak tutanlar olsa da biliyor ve inanıyoruz ki; FETÖ operasyonları 8. ayağı olarak ifade edilen son ayağı yani siyasi ayağına kadar devam edecektir. Bugüne kadar yapılan mücadele de boşa gitmeyecektir. Devlet ağır aksak ilerlese de neticeye mutlak ve muhakkak ulaşılacak, hainlerin ve haramzadelerin cezası verilecektir. Kayseri’de de yeri zamanı geldiğinde bekleyen FETÖ dosyaları muhakkak açılacak ve karara bağlanacaktır.
Tabiî ki bu süreçlerde bugün düne göre çok daha dikkatli olmamız gerektiği kanaatindeyim. Çünkü su uyur düşman uyumaz. Hain hainliğinden vazgeçmez. Sadece şekil değiştirir.
Bakın geçtiğimiz günlerde Kayseri’de çok ciddi bir operasyon yapıldı. FETÖ’ye finansal kaynak sağlayan 20 örgüt üyesi 8 aylık teknik takibin sonunda yakalandı. Firar FETÖ’cüler ile tutuklu FETÖ’cülerin finans kaynağını sağlayan ve örgütlü bir şekilde hareket eden bu hainler şafak baskını ile yakalandı. 20 FETÖ’cüden 4’ü emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 16 FETÖ’cü adliyeye sevk edildi. Burada savcıya ifade veren 16 FETÖ’cüden 10’u tutuklanma, 6’sı ise adli kontrol talebi ile nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi hakimin verdiği kararda ise 3 FETÖ’cü tutuklandı, 9 FETÖ’cü adli kontrol ile geri kalan 4 FETÖ’cü ise hakim kararı ile serbest bırakıldı.
Yani böyle kapsamlı bir operasyonda 3 tutuklu, 9 adli kontrol ve 8 tutuksuz yargılanma kararı verirdi. Elbette ki mahkeme kararlarına saygılıyız ama inanın dağ fare doğurdu.   
Bunun sebebini ise Kayseri’yi yönetenler iyi araştırmalı!
Kanun kural belki öyledir ama böyle ciddi operasyonların kararını nöbetçi hakimlik değil terör davalarına bakan tecrübeli hakimler vermeli. Çünkü bugün verilecek yanlış bir karar süreci ve mücadeleyi akamete uğratabilir. Devletin kurumları arasındaki uyumsuzluk görüntüsü FETÖ’cüleri hareketlendirebilir.
Buradan hareketle devletimizi temsil eden Valimizin, Başsavcımızın ve Emniyet Müdürümüzün bu konularla ilgili gerekli istişareyi yapacağı kanaatindeyim.
Allah devletimize zeval vermesin…
 
KAYSERİ EVLATLARINA SAHİP ÇIKIYOR
25 Ekim 2022 Salı günü saat 19’da Erciyes Kültür Merkezi’nde Kayseri’de yaşayan SMA Hastası Hasan Çınar ve Melih Eymen’i Kayseri Protokolü ve Kayserili hemşerilerimizle buluşturacağız. Öncelikle tüm okuyucularımızı bu geceye davet ediyor, katılmak isteyen herkesin ev sahibi olduğunu ifade etmek istiyorum.
Tedavi bekleyen iki evladımıza umut olmak adına başlatmış olduğumuz kampanyanın yol taşlarından birisi olan bu gecede özellikle Kayseri Protokolünü görmek istiyoruz. Öyle ki; onların bu geceye katılım sağlaması oldukça önemli. Çünkü kamuoyu oluşturmak adına isimlerinin orada zikredilmesi bu evladımıza umut olacaktır. Bizler böyle düşünüyoruz. Bu işte “elini” değil “yüreğini” taşın altına koyacak cesur yürekler arıyoruz. Kaçak güreşmenin de doğru olmadığını biliyor ve buradan bir kez daha vurguluyoruz.
Öncelikle kampanyaya canı gönülden destek veren herkesten Allah razı olsun, Allah onların gönül muradını versin. Ama “Bu çocuklar ölür”, “Boşa uğraşmayın” diyenleri de Allah’a havale ediyor ve kınadığı ile sınanmadan ölmemesini Allah’tan niyaz ediyorum.
Süreç tamamlandığında hem kul katında hem Allah katında iyilik edenin iyilik ile kötülük edenin ise kötülükle karşılık bulacağını biliyor, Allah ömür verirse buna vesile olacağımıza da inanıyorum.
Çaresizlik kaderimiz olmasın…
İman varsa imkanda vardır. Haydi Kayseri 25 Ekim’de sende evlatlarına sahip çık ve yanımızda ol!
 
 

Yazarın Diğer Yazıları