Gülşen Büyükçekiç

Kamptayız…

Gülşen Büyükçekiç

Merhaba,

Bu hafta sonu havalar soğumadan, tamda böyle tatlı tatlı esintiler devam ederken çadırda uyanmaya ne dersiniz?

Evet, bu hafta biz o büyülü balon manzarasıyla uyandık…

Kamp yapmayı sevenler için ücretsiz çadırınızı kuracağınız alanlar çok sayıda ama ilk deneyiminiz olacaksa ücretli kamp alanlarını tercih etmenizi öneririm.

Biz ücretsiz bir alanda Çavuşin ve Göreme arasında balonların kalkışına da inişine de hâkim olacağımız bir tepeyi tercih ettik. Artı yönleri manzaranın tüm güzelliğine tüm büyüsüne eşlik ediyor olmamız olsa da birçok eksi yönü de var bunlar elektrik, su, WC ve güvenlik gibi…

Elektrik her ne kadar eksi yön desem de o zifiri karanlığın içinde başımızı gökyüzüne çevirdiğimizde şehirde çok da şahit olamadığımız yıldızların parıltısını izliyor olmak çok keyifli ve huzurluydu.

Eylül ayı için biz üşümedik ama ileri tarihler için kalın ceketler, montlarınızı almanız gerekli.

Civarda çok sayıda market ve bakkal olsa da çadırlarınızı bırakıp gitmek sıkıntılı olabileceğinden yiyecek içecek su gibi ihtiyaçlarınızın tamamını yanınıza almış olmalısınız.

Bol oksijenli bir gecenin ardından dinç bir şekilde sabah 05.30 gibi balonların kalkış hazırlıklarını izlemeye başlayabilirsiniz. Balon pilotları kalkış hazırlıkları yaparken sizde kahvenizi yapabilir ya da kahvaltı masanızı hazırlayıp o eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Binmek için daha erken bir saatte orda olmalısınız. (Saatler tarihe göre farklılık gösteriyor. Gideceğiniz tarihte bununla ilgili bilgi almalısınız.)

Ve tam 06.00’da eşsiz bir manzara sizi bekliyor oluyor…

Saat 08.00 gibi de artık balonların hemen hemen hepsi inmiş oluyor. Balonların indiği saatte güneşte etkisini göstermeye başlayacağından çadırınızı toplayıp kahvaltınızı Avanos’a geçip Kızılırmak kenarına kurulmuş restoranlarda da yapabilirsiniz. Irmak kenarında bir yürüyüşün ardından oluşumlarının tarihinin 60 milyon yıl öncesine dayandığı tahmin edilen peribacalarını gezmeye başlayabilirsiniz.

Sağlıkla kalın…

Yazarın Diğer Yazıları