Gülşen Büyükçekiç

Bünyan pınarbaşı

Gülşen Büyükçekiç

Bu hafta yine güne kahvaltıyla başlayalım istedim bunun için adresimiz kayseri merkezine 47 km uzaklıkta bulunan Bünyan Pınarbaşı mesire alanı. Bünyan merkezini geçtikten sonra yeşiller içinde iğde çiçeklerinin kokularıyla kısa huzurlu bir yolculuğunuz olacak.

Doğal kaynak suyunun oluşturduğu bu göle düzenlemeler yapılmış ve güzel bir mesire alanına dönüşmüş.

Gölün suyu çok berrak içinde yüzen balıkları çok net görebiliyorsunuz. Düzenlemeler den önce halkın sıcak havalarda soğuk suya girip serinlemesine izin verilse de şuan yasaklanmış. Ama İşletmeye ait botlarla göl üzerinde gezinti yapabiliyorsunuz.

Çocuklu aileler çok rahat günün tamamını geçirebilirler. Oyun parkı, trambolin ve elektrikli oyuncaklar çocuklarında eğlenceli vakit geçirmesi için düşünülmüş. Mekanda wc ve mescit de bulunuyor.

Göl kenarına konumlandırılmış kamelyalar, sabah saatlerinde gölge oluyor ama öğle saatlerinde güneş kamelyalarda oturmaya çok müsaade etmiyor. Bu nedenle gününüzün tamamını bu mekânda geçirmek isterseniz kamelyayı gölgelendirecek bir örtü ya da ağaç gölgelerine oturmak için minderlerinizi, masa ve sandalyelerinizi yanınıza almalısınız.

Bünyan merkezinde eksiklerinizi tamamlayabileceğiniz sayıda market, fırın, kasap bulunuyor. Ama gölün hemen yanındaki büfeden de birçok eksiğinizi bulabilirsiniz.

Gölün hemen yanında çay kahve içebileceğiniz ya da kahvaltı ve yemek yiyeceğiniz bir restoran da var.

Dilerseniz kahvaltınızı göl kenarında yapıp Kayseri’ye dönüş yolunda da balık çiftliklerine uğrayabilir akşam yemeğinde de o lezzetli balıklardan yiyebilirsiniz.

Hoşça kalın…

Yazarın Diğer Yazıları