Gülşen Büyükçekiç

Bünyan Cam Teras

Gülşen Büyükçekiç

Uzun bir aradan sonra havalar da ısınıyorken bu hafta sizlerle Kayseri’de bir ilk olan cam terasa gidiyoruz.
Kayseri merkezine 43 kilometre uzaklıkta bulunan Bünyan’ın Kayabaşı Cam Seyir Terası yerden yüksekliği tahmini 280 metre olan yaklaşık 80 m2 bir alana sahip olan cam teras sizlere farklı bir deneyim yaşatacaktır.
Saat 11:00-16:00 arası ziyarete açık olan cam teras eşsiz manzarasıyla birlikte coşkuyu da korkuyu da aynı anda yaşatıyor.
Geniş bir manzaraya sahip olduğu için her mevsim doğanın farklı manzaralarına eşlik edeceğine inanıyorum.
Yetişkinler kadar çocuklar içinde metreler yüksekte bir cam üzerinde yürüyor olmak heyecan verici… 
Cam terasın yanında mesire alanı ve kamelyalar da mevcut, cam terası deneyimledikten sonra ailenizle doğanın ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Bizim nisan ayında ziyaret etme fırsatı bulduğumuz bu alanda, piknik için ihtiyacınız olan her şey ilçe merkezindeki market, fırın ve manavlarda mevcut. Yine cam teras güzergâhında yol üzeri bakkallar var. Ateş yakılması yasak olan bu alanda evden termoslarımızla çayımızı ve kahvemizi yanımıza almalıyız. 
Yapım aşaması tamamlanmadığından kafeteryası ve WC'si henüz açık değil, ilerleyen zamanlarda bu alanlarda hizmete açılacaktır.
Ayrıca yapım aşaması devam eden minik bir şelalede ilerleyen zamanlarda sizlere eşsiz görüntüsü ve sesi ile eşlik edecektir.
Sağlıkla kalın…

Yazarın Diğer Yazıları