Gülşen Büyükçekiç

Annelerin dikkatine!

Gülşen Büyükçekiç

Başlığı böyle seçtim çünkü; annelerimizden ve içinde annelik merhametini taşıyan tüm kadınlar ve erkeklerden istediğim bir şey var.

Kayseri’de bizden yardım bekleyen, hepimizin elinden gelecek bir şeyi olan masum iki çocuğumuz var. Çocuğumuz diyorum çünkü kendi anneleri ellerinden geleni yapıyor ama yetmiyor.

Çocuğumuz birgün ateşlense sabahı sabah ediyoruz başında beklerken… 

Şimdi kendimizi Melih Eymen ve Hasan Çınar’ın annesinin yerine koysak…

Kaç geceyi korkuyla geçiriyorlar, zamanın geçmesinden nasıl korkuyorlar kim bilir? Anne olarak ellerinden geleni yapıyorlar ama yetmiyor o yüzden bizler de onları çocuğumuz gibi görüp elimizden geleni yapsak?

Mesela bugün bir öğün yemesek, öğlen yemeğimizi çocuklarımıza hediye etsek…

Bugün alacağımız, evdeki onlarca çeşidi olan ayakkabıyı almasak, çocuklarımıza hediye etsek…

Ya da o ceketi, o takıyı, o çantayı…

Keyfi olacak bir şeyimizden sadece bir gün vazgeçelim. Bırakalım bir gün, sadece bir gün kendimiz için birşeyimiz olmasın ama onların bir ömrü olsun, umutları olsun…

Çocuğumuzla markete gittiğimiz zaman gözü bir şeyde kalınca imkânımız varsa o anda, yoksa da onu alana kadar kendi isteklerimizden taviz vermiyor muyuz? Bu çocuklar yaşamak istiyor ve bizim elimizden gelebilecek onların hayatına dokunabilecek bir imkânımız var, lütfen duyarsız olmayalım… Lütfen yok saymayalım görmezden gelmeyelim…

Çocuklarımızın hayatına dokunalım güzel şeylere vesile olalım…

Hadi hepimiz bir gün Hasan Çınar ve Melih Eymen’in annesi olalım…

Siz de MELIH yazıp 1191'e HASAN yazıp 2709'a SMS göndererek çocuklarımıza destek olabilirsiniz

Yazarın Diğer Yazıları