Cemil Görücü

Siyasi yancılar ve Türkiye Yüzyılı

Cemil Görücü

Yancı; kahvede oyun oynanırken masada bulunan fakat oyun oynamayan ve bedava yemek yiyip içecekler içen kimsedir. Bu kişilere yancı denir.
Siyasi yancılar ise ; Siyaset arenasında Belli bir güce sahip siyasi partilerin yanında olup, bedava milletvekili devşirenlerdir.
Siyasi yancılar, Seçim sonunda da yan çizer. 
Gurup oluşturacağız, İttifak seçim zamanında olur, Bizim de bir siyasi kimliğimiz var gerekçeleri ile şimdilerde gündem oluşturmaya başladılar.
Seçim bitti. Bundan sonra geçime ve gelecek yerel seçime yoğunlaşmak gerekir.
Birbirimize dil çıkartarak, camlara taş atarak, evin bahçesine düşen topları keserek siyasi cahilliklerin peşinde koşmamak gerekir.

Cumhurbaşkanı kabineyi yeniledi ve bakanlar çok hızlı işe koyuldu. Aldıkları sorumluluğu bilerek işlerine sağ adım ile başlayan Bakanlara rabbim güç kuvvet versin.
Yerel seçimlere kadar gayretlerini aşikar etmeleri gerekiyor. Kayseri’ye Sayın Mehmet Özhaseki bir bakanlık kazandırdı. İşlevsel olarak en hareketli olması gereken ve fark yaratacak bir bakanlık. 
Allah utandırmasın.

Şimdi Türkiye yüzyılı için start verildi. 
Dünden daha farklı olmak için, Daha ileriye, müreffeh seviyelere ulaşmak için, Çağdaş teknolojik gelişmelere adapte olmak için, Dünya ile entegre olup, geride kalmadan çalışmak gerekir.
Dedikoduları duymadan, kırgınlıkları unutarak, katkı sağlamak isteyen samimi insanlar ile iletişimi kesmeden, her günümüz müsavi olmadan gayret yüzyılı olacak.
Gençleri anladığımız ve onlara cesaret verdiğimiz.
Neden bizi anlamıyorlar demeden biz gençleri anlayarak. İmanlı Ahlaklı ve Adaletli olmaları için anlayış değiştirmemiz gereken yüzyıl olmalı.
Küçük şeylerle mutlu olduğumuz. Hakaret etmeden konuşup tartışabildiğimiz, dostlara ,aileye zaman ayırdığımız ve fedakarlıkların zirve yaptığı yüzyıl olmalı.
Cahilliğin gündem olmadığı, cahillere fırsat vermediğimiz. Gelişen, uğraşan, ilerleyen, değişen yüzyıl olmalı.
Kıyafetler ile yaşanan değil, akıl ile , özümseyerek yaşadığımız, kainatın en kıymetli olan dinimizi yaşatarak, yücelterek farkındalık yaratacağımız bir yüzyıl.
Yapacak çok şey var.
Önce kendi muhasebemizi yapalım. İlk biz değişelim ve gelişelim.
Yeni yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak.
İnanıyorum ve mutlaka katkı sağlayacağım.
Çünkü , Biz işin ününe değil ununa bakarız.
 

Yazarın Diğer Yazıları