Cemil Görücü

Referans Belediye Başkanı

Cemil Görücü

Sıradışı, çalışkan, siyasi hesabı olmayan; başarılı, yenilikçi, güncel!

Bu vasıflara sahip ve her zaman REFERANS BELEDİYE BAŞKANI olarak gösterilebilecek bir isimdir, Doç Dr Mustafa PALANCIOĞLU...

Üniversitede ders vermiş, Amerika'da 6 yıl eğitim görmüş, Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Komisyonu'nda, Türkiyemizi temsil edecek kabiliyete sahip bir şahsiyettir kendisi...

Geçen hafta Kızılay Kayseri Şube başkanımız Cafer Beydilli ile beraber Kahramanmaraş'a gittik.

Bu işin; Diyanet Center of Amerika'nın, Amerika'da yaşayan Müslümanlardan topladıkları yardımları 88 konteyner ile  yaşam alanı kuran, Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Palancıoğlu ile organize ediliyor olmasına hiç şaşırmadım.

Çocuklar ile çocuk olan, hanımların derdini dinleyen, önemseyen, not alan, ilgilenen yapısı ile “ben de bir şey yapsam" dedirten çalışkan yapısını görüp yanında olmamak, koşturmamak mümkün değil.

37 derece hava da yılmadan bıkmadan, yüzünü ekşitmeden çalıştığını görerek. “Bu başkan buralardan bir ilçenin başkanımı?” dedirtecek kadar tanınan, sevilen, takdir gören bir başkandır PALANCIOĞLU.

Çevre Bakanı sayın Özhaseki'ye teşekkür ederek başladığı konuşmasındaki heyecan ve içtenliği; sizin için ne yaparsam az ifadeli mimikleri, 50 Adet Bisiklet gönderme sözü verdiğinde çocukların mutluluğu, Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı burada 10 bisikletde o gönderecek ifadesi, hanımların Klimalı konteynerler için gülen yüzleri...

Vali beyin ve Kahramanmaraş Belediye Başkanı'nın konuşmalarında öncelikle Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu Başkan'a destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz diye sözlerine başlamaları...

Beyaz gömleği ter içinde, konteyner kütüphanesini tanıtırken aceleci tavrı, bir sonrasında konteyner evleri gösterecek olmasından kaynaklı.

Yanında koşturan gazeteci ve Melikgazi belediye çalışanları kısa dahi olsa fırsat buldukça gölgeye çekilirken, Kendisi güneşi dahi hisetmeyecek kadar atik, dertli.

Ben şahsen çok duygulandım. Kahramanmaraş’a deprem zamanında birkaç defa gitmiştim. Tarlalarında konteyner yetişmiş gibi geniş bir alanı doldurmuşlar. Konteynerlerin arasında dolmuşlar servis yapıyor. Ucu bucağı görülmüyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray konteyner kamplarını gördüğümde sevmediğim futbolu sever oldum.

Kayseri'ye döndüğümüzde, Başkan Palancıoğlu’nun bize yüklediği 10 Ad bisikleti 13 Ad olarak hemen belediyeye gönderdik.

İş bitiren yapısını bildiğim için, “Biz sözümüzü tutuyoruz bisikletleri gönderiyoruz.” diye aramadan sözümüzü tutalım istedik. Vesile olduğunuz için sağolun değerli başkanım...

Kayseri'ye gelir gelmez Şehit Taha Uluçay'ın mevlit merasimine katılarak yolunun hangi yol olduğunu ve davasında farkındalığını da göstermiş oldu.

Kentsel dönüşüm çalışmalarında; Yıldırım Beyazıt, Kazım Karabekir, Anbar, Battalgazi kentsel çalışmaları mütahhitler ile bir araya gelerek istişare etmesi de bir farkındalıktır.

Melikgazi seçmeninin gönlünü rahatlatan, yaptıkları güzel çalışmalar, tüm halkın içinden geçirdiği, yapamadığı ama yaşam alanı olan Melikgazi Belediyesi'nin sevilen başkanının düşünerek yapması, tüm halkın duası ve teveccühüne vesile olmaktadır.

Teşekkürler Başkan...

Referans olan kimliğiniz ve Belediyeniz , varlığınız ve sıra dışılığınız, samimiyetiniz, içtenliğiniz ile size muhabbet besleyenlerin dualarını duymasanız da, hal dili ile ifade edilmektedir.

Sağ olunuz, var olunuz.

Yazarın Diğer Yazıları