Cemil Görücü

'Bir seçim ansızın değişebilirim?'

Cemil Görücü

“Bu seçim çok önemli!” Her seçimde en çok kullanılan cümle olmuştur.

Bütün seçimler; 

Devlet için, Millet için, Partiler için, Dış ülkeler için önem arz etmektedir.

Yönetilen;

Yöneteni takip eder, yola devam etmesini veya alternatif bir yönetimi tercih eder.
Kayseri halkının muhafazakâr yapısı ve Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisinden dolayı 21 yıldır tercih etmesi, teveccüh göstermesi , her seçim de bir milletvekili eksilterek seçmesi. Hem ağırlık tercih noktası hem de “bir seçim ansızın değişebilirim” şeklinde yorumlanmalıdır.

Bazen Milletvekili seçimlerinde küçük eksiltmeler yaparak, bazen büyükşehirleri elinden alarak , Bazen de etrafında kimleri, hangi makamlara getirerek ,görevlerin verildiği yanlış kişileri gören seçmen fikir değiştirebilir.

Yakında gerçekleşecek olan Yerel seçimler bu açıdan çok önem taşımaktadır.

Seçimlerin sonrasında atamaların, tercih edilenlerin muhasebesi iyi yapılmadığı taktirde, 16 lı masa bir olacak, sadece yıkmak amaçlı dahi olsa bile, güç birliği yapacak ve hazırlıkları da şimdiden  görülmektedir.

Genel seçim sonrası , Halkın en çok dikkatini çeken Liyakatsız ve kendilerine yakın kişilerin makam paylaşımında hızlı olmaları görülmektedir. 

Bu tür seçimler başarının getirisi olmamıştır.

Bu seçimlerin sonucu ve başarısı, Muhalefetin güçsüzlüğü, Projesizliği, Birlikte uygun adım atamamaları ve sunum yetilerindeki zayıflık olmakla beraber. 

Ekonomik sıkıntıların, İşsizliğin, Pahallılığın, Adaletin en çok tartışıldığı ve en uzun iktidarda kalan bir hükümetin alternatifi olduklarını iyi gösteremeyen muhalefetin bastonlu halindendir.
Yüzde bir’ler ile kazanmanın hedeflendiği bir tarafın aynı yüzde biri diğer tarafa kaptırması araf da olan bir tehlikedir.

Kültürlü bir kitlenin cahil bir kitleden, Zengin bir kitlenin orta direk bir kitleden, Bağımsız yaşayabilen bir kitlenin bağımlı yaşayan bir kitleden farklılığının nüfus ile değil nüfuz ile olacağı bir durum oluşursa işler tersine dönebilir.

Büyükşehirlerde Belediye başkanlığı seçimleri için , Muhalefetin iyi adaylar ile ortaya çıkacaklarının duyumları hepinize geliyordur.

Bizim Başkan adaylarımızın sen olma ben olayım, Bizim oğlan senin arkadaşın, onun mahalle dostu diye basite indirgendiği durumlar olmamalıdır.

Şu an da olduğu gibi,  Partiye üye dahi olmayan birinin meclis üyesi yapılması durumunda , hesabı sandık sayımlarında ağır verilir. Sivil toplum örgütleri, Gönüllü Kültür teşekkülleri görmezlikten gelindiği takdirde aynı sonuç sandığa yansır.

Çerkes, Avşar,Türkmen, Sivaslı, Yozgatlı, Ağrılı gibi. Kayserinin zengin kültür elçilerinin oylarını , olmasa da olur anlayışı ile görmezden gelinmesi. Genel seçimlerde kaybedilen oyların oranını daha da arttırır.

Seçmen çantada keklik olmadığı gibi. Ne zaman nasıl mesaj verilmesi gerektiğini de iyi bilir.
“Bir seçim ansızın değişebilirim” dediği durumda işler de , sonuçlar da değişecektir.
Dikkat edin , Muhalefet öyle dağınık görülse de , eğer senin yolunda değilse yine muhalif olarak duracak ve karşında olacaktır.

Asıl olması gereken sizden olanları kaybetmeyin. 

Maalesef iktidar hırsı olanlar ve makama gelenler için bu anlayış ön planda olmadığı gibi. “Bana ne” anlayışı ile muhalefetin ekmeğine yağ sürmektedir.

“Ben demiştim” demeyen biri olarak, kapalı kapılar ardında beraber yol arkadaşlarınızı uğurladıktan sonra bir dakika oturun ve ben bu kişi ile haşrolmak istiyor muyum diye kendinize sorun.

Kimler ile yol yürüdüğünüz, kimlere hak etmedikleri değeri verdiğiniz, kimlere makam sunduğunuz, kimlerin sofrasına oturduğunuzu gördüğünüz ve sorduğunuz vakit siz de gerçekleri göreceksiniz.

Sizi yolda bırakacak olanlar. Size yakın olmayan , fakat yakınmış gibi his etmek istediğiniz kişilerdir.

Yazarın Diğer Yazıları