Yaz Gelmeden Bunu Mutlaka Yapın!

Evlerde serinlemek için tercih edilen klimalara, yaz gelmeden mutlaka bakım yapılması gerektiği uzmanlar tarafından açıklanıyor. Peki, bakım kaç ayda bir yapılmalı? Kayseri'de klima bakım ücretleri ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Yaz Gelmeden Bunu Mutlaka Yapın!

Konutlarda serinlemek için tercih edilen klimalara, yaz gelmeden mutlaka bakım yapılması gerekmektedir.

Uzun ömür ve yüksek randıman için klima ünitelerine bakım yaptırmak gereklidir. Toz, kir ve kalıntılar klimada birikiyor. Biriken kalıntılar da klimaların performansını olumsuz yönde etkiliyor. Bu sebeple soğutma sistemlerinin yılda bir kez temizletilmesi öneriliyor.

Yaz Gelmeden Bunu Mutlaka Yapın!

Klima Bakımı Hangi Avantajları sunar?

Konfora büyük katkı sunan klimalar, bilinçsiz kullanıldığında gereksiz enerji kaybına ve yüksek elektrik faturasına neden oluyor. Uzmanlar tarafından yapılan hesaplamalara göre 8 saat açık kalan bir klima, 578 TL’lik enerji harcıyor. Bu oranları düşürmenin yolu klima temizliği ve klima kullanımına dikkat etmekten geçiyor. Tıkanan filtreyi değiştirmek, ayda yüzde 15’e varan enerji tasarrufu sağladığı biliniyor.

Yaz Gelmeden Bunu Mutlaka Yapın!

Kayseri’de klima bakımı kaç TL?

Kayseri’de bir klima bakım merkezi yöneticisi ile yapılan görüşmeler sonunda bu bilgiler elde edilmiştir. Klimaların bakımlarının yılda bir kez yapılması gerektiğini söyleyen uzman, ‘Eğer ortamda sigara içiliyorsa, bu altı ayda bir olmalı’ açıklamalarında bulundu. Klima bakımında filtreler yıkanıyor, klimanın içerisi ilaçlı su ile temizleniyor. Klima da kaçak varsa, gaz değişimi yapılıyor. Yapılan bu gaz değişiminin fiyatı ayrı hesaplanıyor.

Yaz Gelmeden Bunu Mutlaka Yapın!

Kayseri’de klima temizleme fiyatları ortalama 600-700 TL’den başlıyor. Gaz değişimi 800 TL’den başlayan ek ücret ödeniyor.