Yargıtay'dan emsal karar!

Yargıtay emsal bir karara imza attı. Artık 'ayıplı' mal satışı yapılamayacak. Yargıtay hangi emsal karara imza attı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Yargıtay'dan emsal karar!

Yargıtay tarafından verilen emsal karar vatandaşların yüzünü güldürdü.

Sabah’ın haberine göre sıfır araç alıp iki kez aynı arızayı yaşayan vatandaş ile bayi arasında anlaşmazlık çıktı. Araba bayisi yaptığı incelemede aracın motorunun değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Araç sahibi bayi ile anlaşma yaptı ve bayiye 13 bin 300 Euro fark ödeyerek arızalı aracın sıfırıyla takas etti.

Ancak bu araç da 2 yıl sonra aynı arızayı yaptı. Tekrar yetkili bayiye başvuran vatandaşa yine otomobilin motorunun değişmesi gerektiği söylendi. Motor değişimini onaylamayan araç sahibi, aracın imalattan kaynaklı gizli ayıplı olduğunu ileri sürerek aracın ayıpsız misli ile değiştirilmesi gerekçesiyle dava açtı.

Yargıtay'dan emsal karar!

Mahkeme, sıfır kilometre aracın motor değişimini gerektirir şekilde ayıplı olması sebebiyle aracın değiştirilmesine karar verdi. Davalı bayi, ilk derece mahkemesinin kararını istinafa taşıdı. İstinaf mahkemesi de tüketiciyi haklı buldu.

Yargıtay, malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketicinin satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini istemesi seçimlik haklarından biri olduğunu söyledi ve karar onandı.