Vatandaştan hastane tepkisi! Güleryüz bulamıyoruz... Anadolu'da Z Raporu (21 Eylül)

Anadolu'da Z Raporu sokakta, vatandaşa temas etmeye devam ediyor…Kayseri'de çeşitli sağlık problemleri yaşayan vatandaş, devlet hastaneleri ve fakülte hastanelerinde uygun randevu bulamamaktan şikayetçi. Özeller ise yüksek fiyat politikalarıyla yıldırıyor. Biz de vatandaşa devlet hastanelerini mi özel hastaneleri mi tercih ettiğini sorduk. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vatandaştan hastane tepkisi! Güleryüz bulamıyoruz... Anadolu'da Z Raporu (21 Eylül)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu’da Z Raporu sokakta, vatandaşa temas etmeye devam ediyor…Kayseri’de çeşitli sağlık problemleri yaşayan vatandaş, devlet hastaneleri ve fakülte hastanelerinde uygun randevu bulamamaktan şikayetçi. Muayene, tahlil ve tetkik işlemlerinin hızlı ve kolay biçimde halledilebilmesi adına Devlet hastanesi yerine özel hastaneyi tercih etmek zorunda kalan vatandaş özel hastanelerdeki fiyatlar muayene, yatış, ameliyat ve tahlil ücretleri gibi sebeplerden ötürü farklılık gösteriyor. Söz konusu nedenler kişinin sigortasının varlığı, türü, doktorun unvanı ve branşı ayrıca kurumun belirlediği tutardır. Muayene ücretinin yanı sıra katılım payı da alan özel hastaneler yüzde 200’e kadar ücret talep edebiliyor.

Vatandaştan hastane tepkisi! Güleryüz bulamıyoruz... - Anadolu'da Z Raporu (21 Eylül)

Kayseri’deki tüm özel hastanelerde uygulanan tedaviye yapılan tetkike göre değişiklik yapılmakla birlikte, Sigortalı özel hastane muayene ücretleri 400 TL ile 1.000 TL arasında değişiyor.

Bir hanımefendi devlet hastanelerini tercih ettiğini söyledi. 1 buçuk ay önce özel hastaneye gittiğini belirten kadın, böbrek taşı olduğunu ve özel hastaneye gitmek durumunda kaldığını muayene ve tetkiklerin bin 500 ila 2 bin arasında tuttuğunu ifade etti.

2 haftalık bir fizik tedavi süreci için 2 bin TL ödediğini söyleyen bir vatandaş kan tahlili, röntgen gibi işlemler için de ek ücret ödediğini aktardı. Devlet hastanesine de tedavi için gittiğini ancak olumlu bir sonuç elde edemediğini söyleyen beyefendi ücret ödemediğini ama etkisini de göremediğini ifade etti.

Bir hanımefendi ise en son 1 yıl önce özel hastaneye gittiğini, diş teli tedavisi için de özel bir diş hekimini tercih ettiğini söyledi. Devlet hastanelerinde sıkıntı yaşadığını fakültelerde sıra bulduğunu ancak tedavinin uzun süreyi kapsadığını söyledi. En son gittiği özel hastanede ödediği muayene ücretinin ise 800 TL olduğunu bizimle paylaştı.

Vatandaştan hastane tepkisi! Güleryüz bulamıyoruz... - Anadolu'da Z Raporu (21 Eylül)

Bir vatandaş da şunları kaydetti: “Para mı bulabiliyoruz ki, özele gidelim, devlet hastanelerinde de sıra bulıyoruz.”

Bir vatandaş “Gönül isterdi ki devlet hastanesine gidelim, doktorlarımız iyi olursa neden olmasın? Devlet hastanelerine gittiğimizde umduğumuzu bulamadığımız için bir umut diye özel hastanelere gidiyoruz” şeklinde konuşan vatandaş, en son gittiği özel hastaneye 3 bin TL’den yüksek bir tutar harcadığını belirtti.

Bir vatanda da tabii ki özel hastaneye gidiyorum diyerek en son gittiği muayenede 800-1200 TL arası bir ücret ödediğini ifade etti. Özel hastaneleri tercih sebebinin ise hizmet ve güler yüzden duyduğu memnuniyet olarak anlattı.

Vatandaştan hastane tepkisi! Güleryüz bulamıyoruz... - Anadolu'da Z Raporu (21 Eylül)

Bir vatandaş ise askerde yaşadığı hadiseden sonra engelli olduğunu malulen emekli olduğunu ifade etti ve özel hastanelerin kendisi için lüks olacağını söyledi.

Başka bir vatandaş ise özel hastanelere bütçenin yetmediğini, devlette ise randevu sırası bulamadığını söyledi. En son özel hastaneye gittiğinde ücretlerin 10-20 TL arasında değiştiğini vurguladı.

Vatandaştan hastane tepkisi! Güleryüz bulamıyoruz... - Anadolu'da Z Raporu (21 Eylül)