Uzun Ömürlü Kurabiye – Çikolatalı Kurabiye – Az Malzemeli Kurabiye Tarifi

Uzun ömürlü bir atıştırmalık veya misafirlerinize ikram edeceğiniz az malzemeli bir tarif arayışındaysanız 'Çikolatalı Kurabiye' tarifimiz tam da size göre. Lezzetin ve pratikliğin buluştuğu bu tarif sizin ve misafirlerinizin favorisi olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde….

Uzun Ömürlü Kurabiye – Çikolatalı Kurabiye – Az Malzemeli Kurabiye Tarifi

Uzun ömürlü bir atıştırmalık veya misafirlerinize ikram edeceğiniz az malzemeli bir tarif arayışındaysanız ‘Çikolatalı Kurabiye’ tarifimiz tam da size göre. Lezzetin ve pratikliğin buluştuğu bu tarif sizin ve misafirlerinizin favorisi olacak.

Günün yoğun temposunda enerji dolu bir mola için pratik bir çözüm arıyorsanız, işte size hem lezzetli hem de uzun ömürlü bir çikolatalı kurabiye tarifi. Bu tarif, az malzemeli olmasıyla da dikkat çekiyor. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

250 gram margarin veya tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 yumurta (büyük boy)

80 gram bitter çikolata

2,5 su bardağı un

Uçları için;

Eritilmiş kahvaltılık çikolata veya 50 gram sütlü çikolata (benmari usulü eritilecek)

Kırık fındık, fıstık, Hindistan cevizi (hangisini tercih ederseniz)

Hazırlanışı;

Oda sıcaklığında beklemiş margarin veya tereyağını (hangisini tercih ederseniz) uygun bir kaba alalım. Pudra şekerini ilave ederek, pudra şekeri eriyene kadar yüksek ayarda çırpalım. Yumurtayı ekleyip, çırpmaya devam edelim. 80 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritip, hazırladığımız karışıma döküp bir spatula yardımı ile karıştıralım. İyice karıştırdıktan sonra, yavaş yavaş unu ekleyelim. Daha sonrasında hazırladığımız hamuru sıkma torbasına 2-3 kaşık kadar ekleyip, şekil verelim.

Uzun Ömürlü Kurabiye – Çikolatalı Kurabiye – Az Malzemeli Kurabiye Tarifi

180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirelim.

Not; İlk çıktığında kurabiyeler yumuşak gelebilir, ama sonrasında sertleşecektir. Daha fazla pişirme yapmayın.

Çıkan kurabiyeleri çikolataya batırın ve kırık fındığa bulayın. Afiyet olsun…